In december werd een stijging met 3,10% opgetekend en dat was meer dan waar de economen op gerekend hadden. Vooral de vraag naar auto en elektronische onderdelen vertoonde een stijgende trend.

Yasuo Yamamoto, senior economist bij Mizuho Research Institute, verwacht dat de industriële output in Japan deze maand met 5,70% zal zijn gestegen. Voor februari wordt dan weer een daling met 1,20% verwacht.

Volgens Yamamoto is de output sneller dan verwacht opnieuw toegenomen, wat vooral te danken is aan een sterke vraag vanuit de groeilanden in de regio Asia Pacific.

In december werd een stijging met 3,10% opgetekend en dat was meer dan waar de economen op gerekend hadden. Vooral de vraag naar auto en elektronische onderdelen vertoonde een stijgende trend. Yasuo Yamamoto, senior economist bij Mizuho Research Institute, verwacht dat de industriële output in Japan deze maand met 5,70% zal zijn gestegen. Voor februari wordt dan weer een daling met 1,20% verwacht. Volgens Yamamoto is de output sneller dan verwacht opnieuw toegenomen, wat vooral te danken is aan een sterke vraag vanuit de groeilanden in de regio Asia Pacific.