De aangepaste winst per aandeel kwam in het derde kwartaal uit op USD 1,23. Dat was minder dan de analistenverwachting van USD 1,38.

Ook dit kwartaal tekende hetzelfde patroon zich af bij FedEx: grondvervoer presteerde goed, maar luchtvervoer boette in aan winstgevendheid omdat klanten kiezen voor goedkopere oplossingen. Die trend houdt voorlopig aan.

Het bedrijf overweegt daarom vliegtuigen tijdelijk of voorgoed aan de grond te houden.

Analisten waren verrast door de zwakker dan verwachte outlook voor de internationale activiteiten die het bedrijf heeft afgegeven voor het huidige kwartaal.

De vervoerscapaciteit van en naar Azië is de afgelopen maanden aangesterkt. Het bedrijf rekent voor het vierde kwartaal op een winst per aandeel in de bandbreedte van USD 1,90 tot 2,10, lager dan de consensus van USD 2,13.

Het overschot aan luchtvrachtcapaciteit in de markt speelde het bedrijf ook het afgelopen kwartaal parten. Het bedrijf gaat de problemen al te lijf, maar de marktomstandigheden blijven moeilijk. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor het aandeel.

De aangepaste winst per aandeel kwam in het derde kwartaal uit op USD 1,23. Dat was minder dan de analistenverwachting van USD 1,38. Ook dit kwartaal tekende hetzelfde patroon zich af bij FedEx: grondvervoer presteerde goed, maar luchtvervoer boette in aan winstgevendheid omdat klanten kiezen voor goedkopere oplossingen. Die trend houdt voorlopig aan. Het bedrijf overweegt daarom vliegtuigen tijdelijk of voorgoed aan de grond te houden. Analisten waren verrast door de zwakker dan verwachte outlook voor de internationale activiteiten die het bedrijf heeft afgegeven voor het huidige kwartaal. De vervoerscapaciteit van en naar Azië is de afgelopen maanden aangesterkt. Het bedrijf rekent voor het vierde kwartaal op een winst per aandeel in de bandbreedte van USD 1,90 tot 2,10, lager dan de consensus van USD 2,13. Het overschot aan luchtvrachtcapaciteit in de markt speelde het bedrijf ook het afgelopen kwartaal parten. Het bedrijf gaat de problemen al te lijf, maar de marktomstandigheden blijven moeilijk. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor het aandeel.