Dankzij nieuwe bronnen in de Verenigde Staten zit de productie in de lift. De olievolumes stegen met 70% en ook de productie van (vloeibaar) gas is flink gestegen.

Vooral boringen in Texas en Oklahoma zijn succesvol, terwijl kosten dalen door lagere energieprijzen. Dat stuwt de marges. Apache kondigde ook aan voor USD 4 miljard bezittingen van de hand te doen. De portfolio wordt geherstructureerd en meer aandelen worden ingekocht.

De outlook voor het bedrijf is bemoedigend omdat nieuwe energiebronnen zijn aangeboord. Nieuwe boortechnieken zorgen er ook voor dat olie- en gasvelden gevonden en met succes geëxploiteerd worden.

Veel grote Amerikaanse olie-exploitanten verkopen activa en slaan eigen aandelen in; dat stuwt momenteel aandelenkoersen. Daarbij komen nog hogere productievolumes voor olie en gas en lagere ontginningskosten. ABN Amro is koper.

Dankzij nieuwe bronnen in de Verenigde Staten zit de productie in de lift. De olievolumes stegen met 70% en ook de productie van (vloeibaar) gas is flink gestegen. Vooral boringen in Texas en Oklahoma zijn succesvol, terwijl kosten dalen door lagere energieprijzen. Dat stuwt de marges. Apache kondigde ook aan voor USD 4 miljard bezittingen van de hand te doen. De portfolio wordt geherstructureerd en meer aandelen worden ingekocht. De outlook voor het bedrijf is bemoedigend omdat nieuwe energiebronnen zijn aangeboord. Nieuwe boortechnieken zorgen er ook voor dat olie- en gasvelden gevonden en met succes geëxploiteerd worden. Veel grote Amerikaanse olie-exploitanten verkopen activa en slaan eigen aandelen in; dat stuwt momenteel aandelenkoersen. Daarbij komen nog hogere productievolumes voor olie en gas en lagere ontginningskosten. ABN Amro is koper.