Inderdaad, de periode dat de eurozone in het leven werd geroepen. Lafontaine stond dus mee aan de wieg van de euro, maar beseft nu dat het experiment met de eenheidsmunt is mislukt. Zelfs de meest fervente supporters van de eenheidsmunt hebben inmiddels hun jas gedraaid.

Een half jaar geleden werd een oproep gedaan om de euro te laten depreciëren, kwestie van de concurrentiekracht van de Europese periferie te herstellen. Aan die oproep werd toen geen gehoor gegeven, met als gevolg dat de situatie alleen maar verslechterd is.

Inderdaad, de periode dat de eurozone in het leven werd geroepen. Lafontaine stond dus mee aan de wieg van de euro, maar beseft nu dat het experiment met de eenheidsmunt is mislukt. Zelfs de meest fervente supporters van de eenheidsmunt hebben inmiddels hun jas gedraaid. Een half jaar geleden werd een oproep gedaan om de euro te laten depreciëren, kwestie van de concurrentiekracht van de Europese periferie te herstellen. Aan die oproep werd toen geen gehoor gegeven, met als gevolg dat de situatie alleen maar verslechterd is.