Daarnaast blijft de groep internationaal verder uitbreiden en in 2013 werd 17% van de activiteiten uitgevoerd op internationaal niveau tegen 12% in 2010 en 7% in 2006.

Sinds het tweede kwartaal van 2013 vertelde Orpéa haar aandeelhouders (en analisten) dat er naar opportuniteiten in China gezocht werd.

Op 3 december ll. heeft de groep een strategisch partnerschap gesloten met een dochteronderneming van de China Development Bank Capital (CDBC), één van de belangrijkste investeringsmaatschappijen van de Chinese overheid.

Dit partnerschap vergt weinig kapitaal : Orpéa wil inderdaad niet in vastgoed investeren maar zich "uitsluitend" focussen op de exploitatie van de zorgcentra.

Samen met Europa is China een goudmijn voor private uitbaters van rusthuizen. In 2030 raamt de Chinese overheid dat 30% van de bevolking ouder dan 60 jaar zal zijn.

Hoewel China momenteel slechts 5,5% van de beschikbare oppervlakte van Orpéa vertegenwoordigt, valt de groei op lange termijn niet te ontkennen. Delaunay heeft dan ook een advies opbouwen voor Orpéa.

Daarnaast blijft de groep internationaal verder uitbreiden en in 2013 werd 17% van de activiteiten uitgevoerd op internationaal niveau tegen 12% in 2010 en 7% in 2006. Sinds het tweede kwartaal van 2013 vertelde Orpéa haar aandeelhouders (en analisten) dat er naar opportuniteiten in China gezocht werd. Op 3 december ll. heeft de groep een strategisch partnerschap gesloten met een dochteronderneming van de China Development Bank Capital (CDBC), één van de belangrijkste investeringsmaatschappijen van de Chinese overheid. Dit partnerschap vergt weinig kapitaal : Orpéa wil inderdaad niet in vastgoed investeren maar zich "uitsluitend" focussen op de exploitatie van de zorgcentra. Samen met Europa is China een goudmijn voor private uitbaters van rusthuizen. In 2030 raamt de Chinese overheid dat 30% van de bevolking ouder dan 60 jaar zal zijn. Hoewel China momenteel slechts 5,5% van de beschikbare oppervlakte van Orpéa vertegenwoordigt, valt de groei op lange termijn niet te ontkennen. Delaunay heeft dan ook een advies opbouwen voor Orpéa.