Dat was deels het gevolg van twee minder werkdagen. Het onderliggende resultaat kwam 2% lager uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, en daarmee is sprake van een vergelijkbare afname als in het eerste kwartaal.

De focus van Ordina op de gezondheidszorg betaalt zich uit. De verkopen in dit segment stegen met 40% in de eerste jaarhelft.

Ordina heeft EUR 8 miljoen aan extra kostenbesparingen aangekondigd als tegenwicht voor de omzetdaling.

De schuldpositie van het bedrijf is geruststellend en de bankconvenanten staan minder onder druk. Het bedrijf waagt zich niet aan een voorspelling voor de rest van het jaar.

ABN Amro handhaaft de opinie houden voor het aandeel. Ordina zal de komende kwartalen last blijven houden van de moeilijke marktomstandigheden in Nederland. Hoewel sprake is van een tamelijk gezonde balans voorzien wij geen dividenduitkeringen op korte termijn.

Dat was deels het gevolg van twee minder werkdagen. Het onderliggende resultaat kwam 2% lager uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, en daarmee is sprake van een vergelijkbare afname als in het eerste kwartaal. De focus van Ordina op de gezondheidszorg betaalt zich uit. De verkopen in dit segment stegen met 40% in de eerste jaarhelft. Ordina heeft EUR 8 miljoen aan extra kostenbesparingen aangekondigd als tegenwicht voor de omzetdaling. De schuldpositie van het bedrijf is geruststellend en de bankconvenanten staan minder onder druk. Het bedrijf waagt zich niet aan een voorspelling voor de rest van het jaar. ABN Amro handhaaft de opinie houden voor het aandeel. Ordina zal de komende kwartalen last blijven houden van de moeilijke marktomstandigheden in Nederland. Hoewel sprake is van een tamelijk gezonde balans voorzien wij geen dividenduitkeringen op korte termijn.