De macro-economische indicatoren tonen een gemengd beeld. De orders voor duurzame goederen zijn in de Verenigde Staten vorige maand aan het scherpste tempo sinds de recessie gedaald. Er was sprake van een daling met 13,20%, tegenover een consensusverwachting van slechts minus 5%.

Debat over effecten van de monetaire verruiming in Europa en VS woedt nog steeds

Er is veel debat, deels gevoed door scepsis, over de mogelijke positieve effecten van de monetaire verruiming in Europa en de VS. Jim O'Neill heeft iets meer hoop gekregen dan de gemiddelde scepticus dankzij "the style of the Fed's QE3".

Concreet: de Fed ondersteunt de hypotheekmarkt die sowieso al aan de beterende hand was en, in tegenstelling tot eerdere kwantitatieve verruiming, de Fed zal niet stoppen tot het resultaten ziet.

De meest recente economische gegevens geven een gemengd beeld. PMI's blijven zwak in Europa en China, en onveranderd in de VS, terwijl de zogeheten Philly Fed ('Philadelphia Federal Index', een index van bedrijfsactiviteit) een aantal gezondere componenten liet zien. In het VK toont de laatste CBI business survey tekenen van hoop.

Ten laatste ziet Jim O'Neill positieve ontwikkelingen bij de noodzakelijke aanpassingen onevenwichtigheden in betalingsbalansen. In de VS is het tekort gedaald tot 3% bbp in het tweede kwartaal terwijl Griekenland voor de maand juli een overschot op de betalingsbalans heeft gemeld, "yes a surplus".

De macro-economische indicatoren tonen een gemengd beeld. De orders voor duurzame goederen zijn in de Verenigde Staten vorige maand aan het scherpste tempo sinds de recessie gedaald. Er was sprake van een daling met 13,20%, tegenover een consensusverwachting van slechts minus 5%. Debat over effecten van de monetaire verruiming in Europa en VS woedt nog steedsEr is veel debat, deels gevoed door scepsis, over de mogelijke positieve effecten van de monetaire verruiming in Europa en de VS. Jim O'Neill heeft iets meer hoop gekregen dan de gemiddelde scepticus dankzij "the style of the Fed's QE3". Concreet: de Fed ondersteunt de hypotheekmarkt die sowieso al aan de beterende hand was en, in tegenstelling tot eerdere kwantitatieve verruiming, de Fed zal niet stoppen tot het resultaten ziet. De meest recente economische gegevens geven een gemengd beeld. PMI's blijven zwak in Europa en China, en onveranderd in de VS, terwijl de zogeheten Philly Fed ('Philadelphia Federal Index', een index van bedrijfsactiviteit) een aantal gezondere componenten liet zien. In het VK toont de laatste CBI business survey tekenen van hoop. Ten laatste ziet Jim O'Neill positieve ontwikkelingen bij de noodzakelijke aanpassingen onevenwichtigheden in betalingsbalansen. In de VS is het tekort gedaald tot 3% bbp in het tweede kwartaal terwijl Griekenland voor de maand juli een overschot op de betalingsbalans heeft gemeld, "yes a surplus".