De orders om de goudprijs te doen kelderen kwamen bij wijzen van spreken uit het niets. Die orders waren soms zo geconcentreerd dat de goudhandel tijdelijk onderbroken moest worden. Inmiddels is duidelijk dat de Britse bank Barclays verantwoordelijk was voor het plaatsen van de verkooporders.

Naar het waarom van de manipulatie van de goudhandel hebben we nog steeds het gissen. Bovendien is het allesbehalve duidelijk of Barclays al dan niet steun kreeg van andere banken. De kans is groot dat dit inderdaad het geval was. Er kunnen dus nog meer boetes zorgen.

De orders om de goudprijs te doen kelderen kwamen bij wijzen van spreken uit het niets. Die orders waren soms zo geconcentreerd dat de goudhandel tijdelijk onderbroken moest worden. Inmiddels is duidelijk dat de Britse bank Barclays verantwoordelijk was voor het plaatsen van de verkooporders. Naar het waarom van de manipulatie van de goudhandel hebben we nog steeds het gissen. Bovendien is het allesbehalve duidelijk of Barclays al dan niet steun kreeg van andere banken. De kans is groot dat dit inderdaad het geval was. Er kunnen dus nog meer boetes zorgen.