De orderportefeuille bereikte eind derde kwartaal een recordniveau van EUR 4 miljard. Het concern verwacht een sterke tweede jaarhelft met een hoge bezetting en goede resultaten bij enkele baggerprojecten in uitvoering.

Daarom is de winstverwachting voor hele jaar naar boven bijgesteld tot EUR 230 - 245 miljoen. Eerder rekende Boskalis op een winst van EUR 210 tot 230 miljoen.

Belang van 40% in Archidoron

Boskalis is recent benaderd door een partij uit het Midden-Oosten over een mogelijke verkoop van het belang van 40% in Archirodon. Als de gesprekken leiden tot een transactie zal de baggeraar meer financiële details prijsgeven.

Het bedrijf overlegt een sterke balans en sluit een goed derde kwartaal af met een goedgevuld orderboek. Nieuwe orders in het vierde kwartaal zijn bovendien goed mogelijk.

Dat is een goed voorteken voor de winstgevendheid van het bedrijf volgend jaar. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen voor het aandeel.

De orderportefeuille bereikte eind derde kwartaal een recordniveau van EUR 4 miljard. Het concern verwacht een sterke tweede jaarhelft met een hoge bezetting en goede resultaten bij enkele baggerprojecten in uitvoering. Daarom is de winstverwachting voor hele jaar naar boven bijgesteld tot EUR 230 - 245 miljoen. Eerder rekende Boskalis op een winst van EUR 210 tot 230 miljoen. Belang van 40% in ArchidoronBoskalis is recent benaderd door een partij uit het Midden-Oosten over een mogelijke verkoop van het belang van 40% in Archirodon. Als de gesprekken leiden tot een transactie zal de baggeraar meer financiële details prijsgeven. Het bedrijf overlegt een sterke balans en sluit een goed derde kwartaal af met een goedgevuld orderboek. Nieuwe orders in het vierde kwartaal zijn bovendien goed mogelijk. Dat is een goed voorteken voor de winstgevendheid van het bedrijf volgend jaar. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen voor het aandeel.