Eric Van Zele, President & CEO van Barco, verwees in zijn commentaar bij de resultaten van het derde kwartaal naar de eerder gemengde marktsituatie.

Enerzijds kenden de kwartaalcijfers een gunstige invloed van de verdergezette sterke resultaten in de medical imaging divisie en een ongeziene vraag naar digital cinema projectoren, terwijl Barco anderzijds een moeilijke situatie bleef vaststellen in de events en out-of-home media markten, vooral in Europa en Noord-Amerika.

De resultaten van de andere divisies van Barco lagen in hoge mate in lijn met de verwachtingen.

De inkomende bestellingen voor het derde kwartaal bedroegen 153 miljoen euro en lagen 15,3% lager dan vorig jaar maar stegen toch 9% in vergelijking met het vorige kwartaal.

De inkomende bestellingen voor digitale cinema projectoren zijn bijna verdrievoudigd tijdens het voorbije kwartaal zonder rekening te houden met het effect van de frame agreements op langere termijn.

Ook de Medical Imaging divisie boekte een heel goed cijfer op inkomende bestellingen (+ 23% kwartaal op kwartaal). Anderzijds is er een scherpe daling van de bestellingen (meer dan 40%) in het events segment van de Media & Entertainment divisie en deze lagen tevens iets lager dan verwacht in het traffic & surveillance segment (- 20% kwartaal op kwartaal) van de Security & Monitoring divisie.

Jaar op jaar bleef het orderboek van Barco op hetzelfde niveau en werd 342,4 miljoen euro ingeschreven op het einde van het derde kwartaal van 2009.

Eric Van Zele, President & CEO van Barco, verwees in zijn commentaar bij de resultaten van het derde kwartaal naar de eerder gemengde marktsituatie. Enerzijds kenden de kwartaalcijfers een gunstige invloed van de verdergezette sterke resultaten in de medical imaging divisie en een ongeziene vraag naar digital cinema projectoren, terwijl Barco anderzijds een moeilijke situatie bleef vaststellen in de events en out-of-home media markten, vooral in Europa en Noord-Amerika. De resultaten van de andere divisies van Barco lagen in hoge mate in lijn met de verwachtingen. De inkomende bestellingen voor het derde kwartaal bedroegen 153 miljoen euro en lagen 15,3% lager dan vorig jaar maar stegen toch 9% in vergelijking met het vorige kwartaal. De inkomende bestellingen voor digitale cinema projectoren zijn bijna verdrievoudigd tijdens het voorbije kwartaal zonder rekening te houden met het effect van de frame agreements op langere termijn. Ook de Medical Imaging divisie boekte een heel goed cijfer op inkomende bestellingen (+ 23% kwartaal op kwartaal). Anderzijds is er een scherpe daling van de bestellingen (meer dan 40%) in het events segment van de Media & Entertainment divisie en deze lagen tevens iets lager dan verwacht in het traffic & surveillance segment (- 20% kwartaal op kwartaal) van de Security & Monitoring divisie. Jaar op jaar bleef het orderboek van Barco op hetzelfde niveau en werd 342,4 miljoen euro ingeschreven op het einde van het derde kwartaal van 2009.