De resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten. Die rekenden gemiddeld op USD 9,02 miljard aan inkomsten en een winst per aandeel van USD 0,61.

De markt reageerde verheugd op de 18% groei bij softwarelicenties en cloudcomputerdiensten in het kwartaal, dat op 30 november eindigde.

Dat geeft een goed beeld van de toekomstige groei en kasstroom. De outlook voor het komende kwartaal komt min of meer overeen met de verwachtingen: 1 tot 5% omzetgroei en een winst per aandeel van 0,64 tot USD 0,68.

Oracle heeft een solide kwartaal achter de rug dat goed zicht biedt op het verdienmodel. Gezien de koersreactie is de markt enthousiast over het aantal nieuwe softwarelicenties.

Omdat de analisten van ABN Amro geen reden zien waarom het aandeel het duidelijk beter zal gaan doen dan sectorgenoten handhaven zij hun opinie houden.

De resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten. Die rekenden gemiddeld op USD 9,02 miljard aan inkomsten en een winst per aandeel van USD 0,61. De markt reageerde verheugd op de 18% groei bij softwarelicenties en cloudcomputerdiensten in het kwartaal, dat op 30 november eindigde. Dat geeft een goed beeld van de toekomstige groei en kasstroom. De outlook voor het komende kwartaal komt min of meer overeen met de verwachtingen: 1 tot 5% omzetgroei en een winst per aandeel van 0,64 tot USD 0,68. Oracle heeft een solide kwartaal achter de rug dat goed zicht biedt op het verdienmodel. Gezien de koersreactie is de markt enthousiast over het aantal nieuwe softwarelicenties. Omdat de analisten van ABN Amro geen reden zien waarom het aandeel het duidelijk beter zal gaan doen dan sectorgenoten handhaven zij hun opinie houden.