De totale overnamesom komt uit op 4,6 miljard dollar. Micros Systems is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en verkopen van geïntegreerde hardware en software aan de horeca en detailhandelssector.

Met deze activiteiten wordt een operationele marge van 20% behaald en een fantastisch rendement op het eigen vermogen van meer dan 50% (op aangepaste basis).

De deal lijkt in onze optiek strategisch goed te onderbouwen. Toch is de aankoopprijs niet laag. In ons positieve scenario komt de waardering van Micros uit op 70 dollar per aandeel.

Voor aandeelhouders van Micros is de overname dan ook een mooie beloning.

Daarnaast geloven de analisten van de Nederlandse bank ook dat Micros kan helpen om Oracle's financiële en technologische kracht te versterken voor zowel bestaande als nieuwe klanten. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De totale overnamesom komt uit op 4,6 miljard dollar. Micros Systems is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en verkopen van geïntegreerde hardware en software aan de horeca en detailhandelssector. Met deze activiteiten wordt een operationele marge van 20% behaald en een fantastisch rendement op het eigen vermogen van meer dan 50% (op aangepaste basis). De deal lijkt in onze optiek strategisch goed te onderbouwen. Toch is de aankoopprijs niet laag. In ons positieve scenario komt de waardering van Micros uit op 70 dollar per aandeel. Voor aandeelhouders van Micros is de overname dan ook een mooie beloning. Daarnaast geloven de analisten van de Nederlandse bank ook dat Micros kan helpen om Oracle's financiële en technologische kracht te versterken voor zowel bestaande als nieuwe klanten. ABN Amro heeft een neutraal advies.