En ook hier een tegenvaller. Het bedrijf gaf aan dat de verkoop van nieuwe licenties voor software met 2% was gedaald in het afgelopen kwartaal.

Eerder had men nog aangegeven dat de verkopen zouden stijgen tussen de 5 en 9%.

Opvallend genoeg werd de reden voor deze tegenvallers niet toegeschreven aan de economische omstandigheden maar aan de fouten bij het management. In de afgelopen jaren heeft Oracle veel bedrijven overgenomen en de integratie verloopt blijkbaar moeizaam.

De topman van Oracle Larry Ellison mag dus nog blijven zitten. Veel minder zeker lijkt dit te zijn voor Michael Dell. En dat terwijl hij juist bezig is om het bedrijf van de beurs af te halen waardoor hij weer volledige controle krijgt.

Echter volgens diverse berichten dit weekeinde zou de Blackstone Group samen met Carl Ichan met een tegenbod komen.

Dat tegenbod komt vooral omdat diverse analisten vinden dat de prijs waarop het aandeel van de beurs af wordt gehaald te laag is.

Als het bod wordt overtroffen dan kan de naamgever moeilijk aanblijven.

En ook hier een tegenvaller. Het bedrijf gaf aan dat de verkoop van nieuwe licenties voor software met 2% was gedaald in het afgelopen kwartaal. Eerder had men nog aangegeven dat de verkopen zouden stijgen tussen de 5 en 9%. Opvallend genoeg werd de reden voor deze tegenvallers niet toegeschreven aan de economische omstandigheden maar aan de fouten bij het management. In de afgelopen jaren heeft Oracle veel bedrijven overgenomen en de integratie verloopt blijkbaar moeizaam. De topman van Oracle Larry Ellison mag dus nog blijven zitten. Veel minder zeker lijkt dit te zijn voor Michael Dell. En dat terwijl hij juist bezig is om het bedrijf van de beurs af te halen waardoor hij weer volledige controle krijgt. Echter volgens diverse berichten dit weekeinde zou de Blackstone Group samen met Carl Ichan met een tegenbod komen. Dat tegenbod komt vooral omdat diverse analisten vinden dat de prijs waarop het aandeel van de beurs af wordt gehaald te laag is. Als het bod wordt overtroffen dan kan de naamgever moeilijk aanblijven.