Michael Kurtz, Global Head of Equity Strategy bij Nomura, gelooft dat de Amerikaanse central bank de rente nog minstens tot einde 2014 laag zal houden, waardoor de economische groei een extra duwtje in de rug krijgt.

Bovendien kunnen ook China en India economisch blijven verbeteren. Laatstgenoemd land verlaagde vandaag de basisrente.

Tegen die achtergrond zal het niet verbazen dat Kurtz een verdere stijging van de olieprijs verwacht, het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens West Texas Intermediate de kaap van 100 dollar naar boven zal doorbreken.

Kurtz verwacht bovendien dat de spread met Brent kleiner zal worden. Brent zal waarschijnlijk minder snel stijgen dan WTI vanwege de zwakkere Europese economie.

Michael Kurtz, Global Head of Equity Strategy bij Nomura, gelooft dat de Amerikaanse central bank de rente nog minstens tot einde 2014 laag zal houden, waardoor de economische groei een extra duwtje in de rug krijgt. Bovendien kunnen ook China en India economisch blijven verbeteren. Laatstgenoemd land verlaagde vandaag de basisrente. Tegen die achtergrond zal het niet verbazen dat Kurtz een verdere stijging van de olieprijs verwacht, het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens West Texas Intermediate de kaap van 100 dollar naar boven zal doorbreken. Kurtz verwacht bovendien dat de spread met Brent kleiner zal worden. Brent zal waarschijnlijk minder snel stijgen dan WTI vanwege de zwakkere Europese economie.