Maar deze beweging viel midden 2010 stil. Sindsdien ging het snel bergaf met de koers. Ondertussen is de RSI-indicator tot zeer lage niveaus teruggevallen wat op zijn minst al pleit voor een technisch herstel van de koers.

Om echt uitzicht te hebben op een structureel herstel van de koers moet de horizontale weerstand van 40 euro opwaarts doorbroken worden.

Atypisch koersverloop bij Delhaize

Op de daggrafiek valt volgens Geert Van Herck van Leleux eveneens het atypische koersverloop van Delhaize op. Sinds begin 2012 is de koers enkel gedaald terwijl de bredere markt betere prestaties kan voorleggen. Onlangs is de koers bij de belangrijke weerstand van 29,70 euro aangekomen, niveau dat inmiddels is doorbroken.

Van Herck mikt de komende dagen op een opwaartse doorbraak die de koers naar de volgende weerstandszone op 32 - 32,50 euro moet brengen.

De RSIindicator heeft ook nog ruimte om naar de overgekocht zone van 75 - 80 punten te stijgen. Risicomanagement is in deze volatiele beursomgeving zeer belangrijk: de stop-loss ligt op 26,90 euro.

Maar deze beweging viel midden 2010 stil. Sindsdien ging het snel bergaf met de koers. Ondertussen is de RSI-indicator tot zeer lage niveaus teruggevallen wat op zijn minst al pleit voor een technisch herstel van de koers. Om echt uitzicht te hebben op een structureel herstel van de koers moet de horizontale weerstand van 40 euro opwaarts doorbroken worden. Atypisch koersverloop bij Delhaize Op de daggrafiek valt volgens Geert Van Herck van Leleux eveneens het atypische koersverloop van Delhaize op. Sinds begin 2012 is de koers enkel gedaald terwijl de bredere markt betere prestaties kan voorleggen. Onlangs is de koers bij de belangrijke weerstand van 29,70 euro aangekomen, niveau dat inmiddels is doorbroken. Van Herck mikt de komende dagen op een opwaartse doorbraak die de koers naar de volgende weerstandszone op 32 - 32,50 euro moet brengen. De RSIindicator heeft ook nog ruimte om naar de overgekocht zone van 75 - 80 punten te stijgen. Risicomanagement is in deze volatiele beursomgeving zeer belangrijk: de stop-loss ligt op 26,90 euro.