De vijf grootste aandelen in deze index zijn Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor, Gazprom, China Mobile en Petrobras.

Belangrijk om te onthouden is volgens Leleux dat aandelen uit groeilanden NIET immuun zijn voor beurscorrecties op de Westerse markten.

Immers, merk op hoe deze index zowel in 2007 -2008 en 2011 mee onderuit ging met de Amerikaanse en Europese beurzen.

Groeimarkten bieden geen bescherming

Bescherming zoeken in de groeilanden omdat de economische dynamiek daar groter is, is geen juiste strategie. Enkel bij een structureel stijgende beurstrend moeten deze aandelen overwogen worden.

De daling door de belangrijke steun op 1.015 punten leidt de index de volgende maanden naar lagere koersen. Eerste koersdoelzone is 824,39 punten gevolgd door de belangrijke langetermijnsteun op 715 punten.

De strategie van Lelexu: blootstelling aan emerging markets (groeilanden) afbouwen en/of aankoop short ETF (ProShares Short MSCI Emerging Markets, ticker : EUM).

De belangrijkste aandelenmarkten bevinden zich sinds september - oktober 2011 in een tijdelijke, opwaartse correctie. Leleux is van oordeel dat deze correctie op zijn laatste benen loopt voor de Amerikaanse markt.

De beurzen van Europa en de groeilanden hebben de trendommekeer al gemaakt te hebben Via short ETF's (trackers) kunnen portefeuilles afgedekt worden en/of op koersdalingen ingespeeld worden.

De vijf grootste aandelen in deze index zijn Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor, Gazprom, China Mobile en Petrobras. Belangrijk om te onthouden is volgens Leleux dat aandelen uit groeilanden NIET immuun zijn voor beurscorrecties op de Westerse markten. Immers, merk op hoe deze index zowel in 2007 -2008 en 2011 mee onderuit ging met de Amerikaanse en Europese beurzen. Groeimarkten bieden geen bescherming Bescherming zoeken in de groeilanden omdat de economische dynamiek daar groter is, is geen juiste strategie. Enkel bij een structureel stijgende beurstrend moeten deze aandelen overwogen worden. De daling door de belangrijke steun op 1.015 punten leidt de index de volgende maanden naar lagere koersen. Eerste koersdoelzone is 824,39 punten gevolgd door de belangrijke langetermijnsteun op 715 punten. De strategie van Lelexu: blootstelling aan emerging markets (groeilanden) afbouwen en/of aankoop short ETF (ProShares Short MSCI Emerging Markets, ticker : EUM). De belangrijkste aandelenmarkten bevinden zich sinds september - oktober 2011 in een tijdelijke, opwaartse correctie. Leleux is van oordeel dat deze correctie op zijn laatste benen loopt voor de Amerikaanse markt. De beurzen van Europa en de groeilanden hebben de trendommekeer al gemaakt te hebben Via short ETF's (trackers) kunnen portefeuilles afgedekt worden en/of op koersdalingen ingespeeld worden.