De solvabiliteit kwam hoger uit dan verwacht door de uitgifte van 400 mln GBP hybride kapitaal. Het kapitaaloverschot (IGD-surplus) bedroeg 2,0 mld GBP en zal 2,8 mld GBP bedragen na de transfer van de Taiwanese activiteiten.

De solvabiliteit is volgens het management voldoende sterk om een combinatie van een 40% lagere aandelenmarkt, een 150 bp lagere rente en 10 keer de langetermijnverwachting inzake wanbetalingen op te vangen.

De prioriteiten voor 2009 zijn kapitaalbehoud, kasstroomgeneratie en de maximalisatie van de verkoop van winstgevende producten.
De komende kwartalen zijn erg uitdagend door de recessie en de problemen op de financiële markten.

Negatieve verrassingen onder de vorm van forse afwaarderingen op activa vallen volgens SG Private Banking niet uit te sluiten.

Na de forse koersrally is het potentieel tot ons koersdoel beperkt geworden (circa 4%). SG Private Banking verlaagt het advies tot verkopen en verwijdert het aandeel uit de Stocks to Know.

De solvabiliteit kwam hoger uit dan verwacht door de uitgifte van 400 mln GBP hybride kapitaal. Het kapitaaloverschot (IGD-surplus) bedroeg 2,0 mld GBP en zal 2,8 mld GBP bedragen na de transfer van de Taiwanese activiteiten. De solvabiliteit is volgens het management voldoende sterk om een combinatie van een 40% lagere aandelenmarkt, een 150 bp lagere rente en 10 keer de langetermijnverwachting inzake wanbetalingen op te vangen. De prioriteiten voor 2009 zijn kapitaalbehoud, kasstroomgeneratie en de maximalisatie van de verkoop van winstgevende producten. De komende kwartalen zijn erg uitdagend door de recessie en de problemen op de financiële markten. Negatieve verrassingen onder de vorm van forse afwaarderingen op activa vallen volgens SG Private Banking niet uit te sluiten. Na de forse koersrally is het potentieel tot ons koersdoel beperkt geworden (circa 4%). SG Private Banking verlaagt het advies tot verkopen en verwijdert het aandeel uit de Stocks to Know.