Volgens het American Petroleum Institute waren de voorraden aan crude zelfs met 4,72 miljoen vaten per dag gestegen. De cijfers over een toename van de voorraden met 2,32 miljoen waren afkomstig van het Energy Department.

Jason Schenker van Prestige Economics merkte op dat de olievoorraden verrassend hoog zijn, rekening gehouden met de tijd van het jaar. Op de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie gisteren ongeveer 77 dollar, vanmorgen viel de prijs weer terug onder dit niveau.

Volgens Soozhana Choi, hoofd commodities research bij Deutsche Bank AG, is er niet alleen voldoende ruwe olie beschikbaar, maar bevinden ook de voorraden aan geraffineerde producten zich op een hoog niveau.

Choi is van mening dat de voorraden hoog gaan blijven, waardoor elke poging tot rally gaat botsen op de grote voorraden die langs de markt beschikbaar zijn. Hij verwacht dan ook dat elke poging tot oplopen van de olieprijs snel gaat doodbloeden. Een doorbraak boven het niveau van 80 dollar lijkt onwaarschijnlijk.

De meest veelzeggende indicator is waarschijnlijk de capaciteitsbenutting in de Amerikaane raffinagesector. Die bedraagt momenteel 77,70% en dat is het laagste niveau sinds 1989, afgezien van twee orkanen. De marges van raffinagebedrijven als Valero Energy staan dan ook onder druk.

Volgens het American Petroleum Institute waren de voorraden aan crude zelfs met 4,72 miljoen vaten per dag gestegen. De cijfers over een toename van de voorraden met 2,32 miljoen waren afkomstig van het Energy Department. Jason Schenker van Prestige Economics merkte op dat de olievoorraden verrassend hoog zijn, rekening gehouden met de tijd van het jaar. Op de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie gisteren ongeveer 77 dollar, vanmorgen viel de prijs weer terug onder dit niveau. Volgens Soozhana Choi, hoofd commodities research bij Deutsche Bank AG, is er niet alleen voldoende ruwe olie beschikbaar, maar bevinden ook de voorraden aan geraffineerde producten zich op een hoog niveau. Choi is van mening dat de voorraden hoog gaan blijven, waardoor elke poging tot rally gaat botsen op de grote voorraden die langs de markt beschikbaar zijn. Hij verwacht dan ook dat elke poging tot oplopen van de olieprijs snel gaat doodbloeden. Een doorbraak boven het niveau van 80 dollar lijkt onwaarschijnlijk. De meest veelzeggende indicator is waarschijnlijk de capaciteitsbenutting in de Amerikaane raffinagesector. Die bedraagt momenteel 77,70% en dat is het laagste niveau sinds 1989, afgezien van twee orkanen. De marges van raffinagebedrijven als Valero Energy staan dan ook onder druk.