Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door CNNMoney. Gemiddeld wordt voor dit jaar een goudprijs iets onder 1500 dollar verwacht, terwijl de olieprijs op 31 december van dit jaar rond 95 dollar zou noteren.

Sinds het begin van de opstand in Egypte eind januari is de olieprijs met bijna een kwart gestegen, terwijl de goudprijs in de afgelopen weken met ongeveer 10% is gestegen.

Timothy Ghriskey, chief investment officer bij Solaris Asset Management, verwacht geen snelle oplossing van de problemen in het Midden-Oosten, maar ziet toch meer duidelijkheid tegen het einde van dit jaar. Daardoor kan de opwaartse druk op de prijzen gaan afnemen.

Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door CNNMoney. Gemiddeld wordt voor dit jaar een goudprijs iets onder 1500 dollar verwacht, terwijl de olieprijs op 31 december van dit jaar rond 95 dollar zou noteren. Sinds het begin van de opstand in Egypte eind januari is de olieprijs met bijna een kwart gestegen, terwijl de goudprijs in de afgelopen weken met ongeveer 10% is gestegen. Timothy Ghriskey, chief investment officer bij Solaris Asset Management, verwacht geen snelle oplossing van de problemen in het Midden-Oosten, maar ziet toch meer duidelijkheid tegen het einde van dit jaar. Daardoor kan de opwaartse druk op de prijzen gaan afnemen.