Gina Sanchez, oprichter van Chantico Global, sluit niet uit dat de goudprijs in de komende weken wat zal aantrekken, maar zij ziet toch weinig opwaarts potentieel beschikbaar. Er ontbreken namelijk factoren die de goudprijs in beweging kunnen brengen, alleszins toch op korte termijn.

De Wereldbank heeft de verwachtingen voor de groei van de wereldeconomie verlaagd van 3,20 tot 2,80%, wat enige vlucht richting goud heeft veroorzaakt. Een andere factor die de goudprijs enigszins kan ondersteunen, is dat de rente laag staat. Dat is meestal een positief signaal voor het goud.

Gina Sanchez, oprichter van Chantico Global, sluit niet uit dat de goudprijs in de komende weken wat zal aantrekken, maar zij ziet toch weinig opwaarts potentieel beschikbaar. Er ontbreken namelijk factoren die de goudprijs in beweging kunnen brengen, alleszins toch op korte termijn. De Wereldbank heeft de verwachtingen voor de groei van de wereldeconomie verlaagd van 3,20 tot 2,80%, wat enige vlucht richting goud heeft veroorzaakt. Een andere factor die de goudprijs enigszins kan ondersteunen, is dat de rente laag staat. Dat is meestal een positief signaal voor het goud.