Microsoft was daar een van. De afgelopen week was het de beurt aan Caterpillar. De maker van enorme grondverzetmachines zoals graafmachines en bulldozers wordt gezien als een indicator van de gezondheid van de wereldeconomie.

De resultaten vielen niet echt tegen maar het gegeven dat men de verwachtingen voor de rest van het jaar met 7% naar beneden bracht zorgde ervoor dat de koers daalde.

Caterpillar zelf wijt de lagere omzet vooral aan de daling van de grondstoffen-prijzen van een aantal maanden geleden.

Het is dan logisch dat veel mijnbouwbedrijven minder graafmachines nodig hebben. Daarnaast bouwen ook veel dealers hun voorraad af.

Dat weer als gevolg van de mindere investeringen van bedrijven maar ook bijvoorbeeld van Westerse overheden. De koers van Caterpillar beweegt zich de afgelopen jaren redelijk stabiel. Terwijl wel de winsten zijn opgelopen.

Het aandeel wordt daarmee fundamenteel steeds goedkoper. Voor diegenen die geloven in een heropleving van de grondstoffenmarkten en/of Chinese groei blijft dit aandeel een van de meest aantrekkelijke. Want mijnbouwmachines blijven nu eenmaal altijd nodig.

Microsoft was daar een van. De afgelopen week was het de beurt aan Caterpillar. De maker van enorme grondverzetmachines zoals graafmachines en bulldozers wordt gezien als een indicator van de gezondheid van de wereldeconomie. De resultaten vielen niet echt tegen maar het gegeven dat men de verwachtingen voor de rest van het jaar met 7% naar beneden bracht zorgde ervoor dat de koers daalde. Caterpillar zelf wijt de lagere omzet vooral aan de daling van de grondstoffen-prijzen van een aantal maanden geleden. Het is dan logisch dat veel mijnbouwbedrijven minder graafmachines nodig hebben. Daarnaast bouwen ook veel dealers hun voorraad af. Dat weer als gevolg van de mindere investeringen van bedrijven maar ook bijvoorbeeld van Westerse overheden. De koers van Caterpillar beweegt zich de afgelopen jaren redelijk stabiel. Terwijl wel de winsten zijn opgelopen. Het aandeel wordt daarmee fundamenteel steeds goedkoper. Voor diegenen die geloven in een heropleving van de grondstoffenmarkten en/of Chinese groei blijft dit aandeel een van de meest aantrekkelijke. Want mijnbouwmachines blijven nu eenmaal altijd nodig.