Daaruit bleek dat in de meeste FED-districten sprake is van een duidelijke maar gematigde groei van de economische activiteiten.

Daarnaast verschenen er opmerkelijk sterke cijfers van inkoopmanagers, zowel in de industrie als in de overige sectoren, waarbij vooral de deelindex van de industriële orders in de meeste landen sterk steeg. Dat laatste is over het algemeen een goede indicatie voor de toekomstige activiteiten.

De meeste aandelenbeurzen gingen hierop omhoog. Ook de Amsterdamse AEX ging mee in het optimisme en sloot donderdag met een winst van 1,9% ten opzichte van vorige week vrijdag, op 369,95 punten, waarbij overigens wel moet worden aangemerkt dat dit 10 punten lager is dan de stand die op 14 augustus nog werd bereikt.

Daaruit bleek dat in de meeste FED-districten sprake is van een duidelijke maar gematigde groei van de economische activiteiten. Daarnaast verschenen er opmerkelijk sterke cijfers van inkoopmanagers, zowel in de industrie als in de overige sectoren, waarbij vooral de deelindex van de industriële orders in de meeste landen sterk steeg. Dat laatste is over het algemeen een goede indicatie voor de toekomstige activiteiten. De meeste aandelenbeurzen gingen hierop omhoog. Ook de Amsterdamse AEX ging mee in het optimisme en sloot donderdag met een winst van 1,9% ten opzichte van vorige week vrijdag, op 369,95 punten, waarbij overigens wel moet worden aangemerkt dat dit 10 punten lager is dan de stand die op 14 augustus nog werd bereikt.