Beide munten werden omgeruild voor het yen en volgens Jim O'Neill van Goldman Sachs is dat geen goede zaak.

Hij spreek in dat verband zelfs van een "silly September". Volgens Jim O'Neill focussen de valutahandelaren zich te veel op de deficieten op de begroting. Wie in yen stapt, doet volgens hem een slechte zaak.

De dollar is in de afgelopen maanden met 11% in waarde gedaald tegenover een korfje van munten, terwijl de yen een stijging met 9% tegenover de dollar en met 6% tegenover de yen liet optekenen.

Jim O'Neill merkt echter op dat de fundamentals die de yen ondersteunden hun geldingskracht hebben verloren. De uitslag van de verkiezingen in Japan zijn bekend en er heerst nu onzekerheid over de maatregelen die de nieuwe regering gaat treffen.

O'Neill is echter geen pessimist, hij gelooft dat de wereldeconomie er veel beter aan toe is dan een jaar geleden. Het derde kwartaal zal volgens hem voor heel wat landen veel beter zijn dan algemeen wordt aangenomen.

Beide munten werden omgeruild voor het yen en volgens Jim O'Neill van Goldman Sachs is dat geen goede zaak. Hij spreek in dat verband zelfs van een "silly September". Volgens Jim O'Neill focussen de valutahandelaren zich te veel op de deficieten op de begroting. Wie in yen stapt, doet volgens hem een slechte zaak. De dollar is in de afgelopen maanden met 11% in waarde gedaald tegenover een korfje van munten, terwijl de yen een stijging met 9% tegenover de dollar en met 6% tegenover de yen liet optekenen. Jim O'Neill merkt echter op dat de fundamentals die de yen ondersteunden hun geldingskracht hebben verloren. De uitslag van de verkiezingen in Japan zijn bekend en er heerst nu onzekerheid over de maatregelen die de nieuwe regering gaat treffen. O'Neill is echter geen pessimist, hij gelooft dat de wereldeconomie er veel beter aan toe is dan een jaar geleden. Het derde kwartaal zal volgens hem voor heel wat landen veel beter zijn dan algemeen wordt aangenomen.