Wie aan 1% geen geld ontleende, zal dat ook aan 0,75% niet doen. Op de financiële markten werd de renteverlaging zelfs averechts geïnterpreteerd, want ze versterkte het vermoeden bij de beleggers dat de economie zich wel degelijk in de problemen bevindt.

Kansen op succes zijn vrijwel nihil

Volgens Bill Smead, CEO van Smead Capital Management, zijn de kansen dat de rentedalingen het beoogde effect gaan bereiken vrijwel nihil.

Het optreden van de centrale banken wordt volgens Smead steeds minder efficiënt, verdere rentedalingen gaan dan ook niet veel uithalen.

De ingrepen van de centrale banken kunnen zelfs als een signaal van paniek of wanhoop geïnterpreteerd worden. De financiële markten blijven voorzichtig, rekening gehouden met het verzwakkende momentum in de economie.

Toch verwachten de analisten dat de centrale banken nog meer inspanningen gaan doen om de economie weer op snelheid te krijgen.

Wie aan 1% geen geld ontleende, zal dat ook aan 0,75% niet doen. Op de financiële markten werd de renteverlaging zelfs averechts geïnterpreteerd, want ze versterkte het vermoeden bij de beleggers dat de economie zich wel degelijk in de problemen bevindt. Kansen op succes zijn vrijwel nihil Volgens Bill Smead, CEO van Smead Capital Management, zijn de kansen dat de rentedalingen het beoogde effect gaan bereiken vrijwel nihil. Het optreden van de centrale banken wordt volgens Smead steeds minder efficiënt, verdere rentedalingen gaan dan ook niet veel uithalen. De ingrepen van de centrale banken kunnen zelfs als een signaal van paniek of wanhoop geïnterpreteerd worden. De financiële markten blijven voorzichtig, rekening gehouden met het verzwakkende momentum in de economie. Toch verwachten de analisten dat de centrale banken nog meer inspanningen gaan doen om de economie weer op snelheid te krijgen.