De aanhoudende druk vanwege de Chinese concurrentie, in het bijzonder op de markt van de 'commoditized' USB-modems, verklaart de versnelde daling in markaandeel, wat het belang benadrukt van de strategie voor herpositionering van de producten die in volle uitvoering is.

De kostenbesparingen zitten op schema met cash-gerelateerde bedrijfskosten (met uitzondering van IPR's, depreciatie en gekapitaliseerde R&D) in dit kwartaal van 8,7 miljoen euro tegenover de run rate doelstelling van 8 miljoen euro aan het jaareinde van 2010.

Deze besparingen betekenen een daling met 51% in vergelijking met de run rate van het eerste kwartaal van 2009.

Option's transitie naar een nieuw businessmodel en een productportfolio met grote toegevoegde waarde bleef significant vooruitgang boeken, met een verwachte terugkeer naar omzetgroei in het tweede kwartaal.

De eerste bestellingen voor zowel de iCON® XY USB-modems als de uCAN® software liepen binnen en zullen in het tweede kwartaal worden uitgeleverd.

Het bedrijf werkt daarnaast aan een aantal belangrijke deals die in de lijn liggen van de nieuwe strategie. Het bedrijf zal te gepasten tijde meer informatie geven over deze projecten.

De aanhoudende druk vanwege de Chinese concurrentie, in het bijzonder op de markt van de 'commoditized' USB-modems, verklaart de versnelde daling in markaandeel, wat het belang benadrukt van de strategie voor herpositionering van de producten die in volle uitvoering is. De kostenbesparingen zitten op schema met cash-gerelateerde bedrijfskosten (met uitzondering van IPR's, depreciatie en gekapitaliseerde R&D) in dit kwartaal van 8,7 miljoen euro tegenover de run rate doelstelling van 8 miljoen euro aan het jaareinde van 2010. Deze besparingen betekenen een daling met 51% in vergelijking met de run rate van het eerste kwartaal van 2009. Option's transitie naar een nieuw businessmodel en een productportfolio met grote toegevoegde waarde bleef significant vooruitgang boeken, met een verwachte terugkeer naar omzetgroei in het tweede kwartaal. De eerste bestellingen voor zowel de iCON® XY USB-modems als de uCAN® software liepen binnen en zullen in het tweede kwartaal worden uitgeleverd. Het bedrijf werkt daarnaast aan een aantal belangrijke deals die in de lijn liggen van de nieuwe strategie. Het bedrijf zal te gepasten tijde meer informatie geven over deze projecten.