De mIDentity 3G zal uniek zijn in de combinatie van mobiele breedband 3G-technologie en digitale beveiliging van data en identiteiten om zo een markt te openen voor nieuwe diensten en applicaties.

De beveiligde 3G-oplossing, een doorbraak op het vlak van mobiele beveiliging, zal reeds later dit jaar beschikbaar zijn en op de markt worden gebracht via de commerciële kanalen van zowel Option als Kobil.

De Europese bedrijven Option en Kobil hebben zich geëngageerd in deze strategische samenwerking. Kobil's mIDentity is momenteel een smartcard-reader met versleutelde opslag in het formaat van een USB-product, wat een strengbeveiligde en eenvoudige transactie mogelijk maakt en op die manier derde partijen de toegang verhindert tot de USB.

De mogelijkheden van de hardware van mIDentity 3G zorgen dus voor wereldwijde mobiliteit en een permanente beveiliging van de digitale identiteit.

Option zal niet alleen haar expertise op het vlak van 3G-connectiviteit inbrengen, maar ook software voorzien voor deze toepassing. De producten van beide bedrijven ondersteunen Zero-Footprint, wat betekend dat ze werken zonder door een installatieprocedure te gaan.

Deze technologie is trouwens gepatenteerd. Het resultaat van deze combinatie wordt dan een product waarbij de gebruiker eenvoudigweg de mIDentity 3G inplugt in de USB-poort van om het even welke Windows, Mac of Linux computer en dan, bijvoorbeeld, onmiddellijk toegang heeft tot zijn online bankrekening of bedrijfsgebonden intranet zonder enige software of drivers te hoeven installeren.

mIDentity 3G zal innovatie functies aanbieden die hun waarde al hebben bewezen, zoals Zero-Footprint, Zero-CD, Mobile Office, Mobile Secure Cloud in the pocket, Secure Communication, Centralized Controlled Use, Infinite Storage, Data Loss Prevention en Data Flow Control.

Jan Callewaert, CEO van Option, becommentarieerde: "Dit is werkelijk een unieke innovatie die is opgezet door twee Europese bedrijven. We zijn tevreden dat we met Kobil kunnen samenwerken voor de ontwikkeling van deze oplossing, die van vitaal belang zal zijn om de digitale identiteit te beveiligen. Daarnaast is deze samenwerking wederom een bewijs van Option's strategie om draadloze breedbandoplossingen, inclusief software, diensten met hoge toegevoegde waarden en hardware, aan te bieden aan innovatieve en gespecialiseerde fabrikanten."

"We zijn trots dat we in een partnership met Option kunnen werken aan de ontwikkeling van een werkelijk fantastisch en strategisch belangrijk beveiligingsproduct, de mIDentity 3G. Het ontwikkelen van dit product is slechts mogelijk dankzij de knowhow van beide technologiebedrijven. Allebei zijn het trendsetters en innovatieve bedrijven die elkaar perfect aanvullen. We zijn er zeker van dat de vraag naar de mIDentity 3G significant zal zijn", zei Ismet Koyun, CEO van Kobil.

De mIDentity 3G zal uniek zijn in de combinatie van mobiele breedband 3G-technologie en digitale beveiliging van data en identiteiten om zo een markt te openen voor nieuwe diensten en applicaties. De beveiligde 3G-oplossing, een doorbraak op het vlak van mobiele beveiliging, zal reeds later dit jaar beschikbaar zijn en op de markt worden gebracht via de commerciële kanalen van zowel Option als Kobil. De Europese bedrijven Option en Kobil hebben zich geëngageerd in deze strategische samenwerking. Kobil's mIDentity is momenteel een smartcard-reader met versleutelde opslag in het formaat van een USB-product, wat een strengbeveiligde en eenvoudige transactie mogelijk maakt en op die manier derde partijen de toegang verhindert tot de USB. De mogelijkheden van de hardware van mIDentity 3G zorgen dus voor wereldwijde mobiliteit en een permanente beveiliging van de digitale identiteit. Option zal niet alleen haar expertise op het vlak van 3G-connectiviteit inbrengen, maar ook software voorzien voor deze toepassing. De producten van beide bedrijven ondersteunen Zero-Footprint, wat betekend dat ze werken zonder door een installatieprocedure te gaan. Deze technologie is trouwens gepatenteerd. Het resultaat van deze combinatie wordt dan een product waarbij de gebruiker eenvoudigweg de mIDentity 3G inplugt in de USB-poort van om het even welke Windows, Mac of Linux computer en dan, bijvoorbeeld, onmiddellijk toegang heeft tot zijn online bankrekening of bedrijfsgebonden intranet zonder enige software of drivers te hoeven installeren. mIDentity 3G zal innovatie functies aanbieden die hun waarde al hebben bewezen, zoals Zero-Footprint, Zero-CD, Mobile Office, Mobile Secure Cloud in the pocket, Secure Communication, Centralized Controlled Use, Infinite Storage, Data Loss Prevention en Data Flow Control. Jan Callewaert, CEO van Option, becommentarieerde: "Dit is werkelijk een unieke innovatie die is opgezet door twee Europese bedrijven. We zijn tevreden dat we met Kobil kunnen samenwerken voor de ontwikkeling van deze oplossing, die van vitaal belang zal zijn om de digitale identiteit te beveiligen. Daarnaast is deze samenwerking wederom een bewijs van Option's strategie om draadloze breedbandoplossingen, inclusief software, diensten met hoge toegevoegde waarden en hardware, aan te bieden aan innovatieve en gespecialiseerde fabrikanten." "We zijn trots dat we in een partnership met Option kunnen werken aan de ontwikkeling van een werkelijk fantastisch en strategisch belangrijk beveiligingsproduct, de mIDentity 3G. Het ontwikkelen van dit product is slechts mogelijk dankzij de knowhow van beide technologiebedrijven. Allebei zijn het trendsetters en innovatieve bedrijven die elkaar perfect aanvullen. We zijn er zeker van dat de vraag naar de mIDentity 3G significant zal zijn", zei Ismet Koyun, CEO van Kobil.