Dit in tegenstelling tot de recente trends in de VS, waar de laatste maanden over het algemeen dalingen worden waargenomen in sentimentsindicatoren.

De ECB-vergadering, die voor donderdag a.s. op de agenda staat, zou dan volgens NIBC Markets Roundup ook tot een voorzichtig, maar iets optimistischer geluid van Trichet moeten leiden, tenminste wat betreft de kortetermijnverwachtingen voor economische groei.

De Amerikaanse 2-jaars rente op staatspapier daalde naar historische lage niveau's nadat een van de beleidsmakers bij de Federal Reserve, James Bullard, in een rapport aangaf dat het opkopen van staatspapier door de Federal Reserve ('quantitative easing') zijn voorkeur zou hebben bij een nieuwe vertraging van de Amerikaanse economie.

• In focus deze week:

- ISM-index juli, VS (gisteren)

- ECB-vergadering, eurozone (donderdag)

- Arbeidsmarktrapport, VS (vrijdag)

Dit in tegenstelling tot de recente trends in de VS, waar de laatste maanden over het algemeen dalingen worden waargenomen in sentimentsindicatoren. De ECB-vergadering, die voor donderdag a.s. op de agenda staat, zou dan volgens NIBC Markets Roundup ook tot een voorzichtig, maar iets optimistischer geluid van Trichet moeten leiden, tenminste wat betreft de kortetermijnverwachtingen voor economische groei. De Amerikaanse 2-jaars rente op staatspapier daalde naar historische lage niveau's nadat een van de beleidsmakers bij de Federal Reserve, James Bullard, in een rapport aangaf dat het opkopen van staatspapier door de Federal Reserve ('quantitative easing') zijn voorkeur zou hebben bij een nieuwe vertraging van de Amerikaanse economie. • In focus deze week: - ISM-index juli, VS (gisteren) - ECB-vergadering, eurozone (donderdag) - Arbeidsmarktrapport, VS (vrijdag)