Zij staan momenteel aan de verkoopzijde en verkopen in sommige gevallen hun aandelen aan eender welke koers. Daarbij wordt met de economische fundamentals geen rekening gehouden.

Die fundamentals zijn nochtans niet zo slecht. Donovan merkt dat op de optimisten - die momenteel weliswaar in de minderheid zijn - zich focussen op positieve factoren zoals bijvoorbeeld de economische groei.

Doorslaggevende factor blijft momenteel echter de euro te zijn. De koersdaling van de Europese eenheidsmunt duwt steeds meer beleggers in de richting van het kamp van de beren.

Twee jaar geleden had niemand durven denken dat de eurozone uiteen zou kunnen vallen en dat blijkt nu toch een heuse dreiging te zijn.

Donovan is echter van mening dat niet de speculanten de oorzaak van de euro-crisis zijn, maar wel het gebrek aan vertrouwen in het optreden van de eurolanden.

Zij staan momenteel aan de verkoopzijde en verkopen in sommige gevallen hun aandelen aan eender welke koers. Daarbij wordt met de economische fundamentals geen rekening gehouden. Die fundamentals zijn nochtans niet zo slecht. Donovan merkt dat op de optimisten - die momenteel weliswaar in de minderheid zijn - zich focussen op positieve factoren zoals bijvoorbeeld de economische groei. Doorslaggevende factor blijft momenteel echter de euro te zijn. De koersdaling van de Europese eenheidsmunt duwt steeds meer beleggers in de richting van het kamp van de beren. Twee jaar geleden had niemand durven denken dat de eurozone uiteen zou kunnen vallen en dat blijkt nu toch een heuse dreiging te zijn. Donovan is echter van mening dat niet de speculanten de oorzaak van de euro-crisis zijn, maar wel het gebrek aan vertrouwen in het optreden van de eurolanden.