De inkoopmanagersindices van de VS, de eurozone en het VK, die een indicatie van de bedrijfsactiviteit weergeven, stegen sterker dan verwacht. De Amerikaanse productie-index steeg zelfs in het snelste tempo sinds mei 2004.

Ook de orders lieten een sterke stijging zien, waardoor de groei voorlopig kan doorzetten. Alleen de ontwikkeling van werkgelegenheid en ook de prijzen in China stelden enigszins teleur.

Wel is sprake van een vertekening door het vakantieseizoen rond het Chinese nieuwe jaar, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De inkoopmanagersindices van de VS, de eurozone en het VK, die een indicatie van de bedrijfsactiviteit weergeven, stegen sterker dan verwacht. De Amerikaanse productie-index steeg zelfs in het snelste tempo sinds mei 2004. Ook de orders lieten een sterke stijging zien, waardoor de groei voorlopig kan doorzetten. Alleen de ontwikkeling van werkgelegenheid en ook de prijzen in China stelden enigszins teleur. Wel is sprake van een vertekening door het vakantieseizoen rond het Chinese nieuwe jaar, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.