Volgens de U.S. Commodity Futures Trading Commission data zijn de netto long posities in het goud vorige week met 3,80% gestegen tot het hoogste niveau sinds december 2012. Anderzijds daalden de short posities met 11%. Er zijn met andere woorden steeds minder beleggers die een daling van de goudprijs verwachten.

Richard Perry, marktanalist gespecialiseerd in goud bij Hantec Markets, is van mening dat een aantal factoren de goudprijs blijven ondersteunen. Perry gelooft in een verdere stijging van de goudprijs, maar niet iedereen zit op dezelfde golflengte. Sommige analisten zien de goudprijs terugvallen zodra een aantal onzekerheden wegvallen.

Volgens de U.S. Commodity Futures Trading Commission data zijn de netto long posities in het goud vorige week met 3,80% gestegen tot het hoogste niveau sinds december 2012. Anderzijds daalden de short posities met 11%. Er zijn met andere woorden steeds minder beleggers die een daling van de goudprijs verwachten. Richard Perry, marktanalist gespecialiseerd in goud bij Hantec Markets, is van mening dat een aantal factoren de goudprijs blijven ondersteunen. Perry gelooft in een verdere stijging van de goudprijs, maar niet iedereen zit op dezelfde golflengte. Sommige analisten zien de goudprijs terugvallen zodra een aantal onzekerheden wegvallen.