Daarmee was aan een belangrijke eis van de EU en het IMF voldaan voor uitbetaling van de volgende tranche van EUR 12 mrd. Een andere eis was een bijdrage van de particuliere sector en ook daar kwam een voorstel.

Franse en Duitse banken gaan een deel van de kortlopende leningen doorrollen en wel op zo'n manier dat de rating agencies dat niet als een credit event zien.

Inmiddels heeft S&P echter al laten weten dat het Griekenland mogelijk toch tijdelijk in 'selective default' plaatst. Uiteindelijk is het liquiditeitsprobleem van Griekenland opgelost, maar het solvabiliteitsprobleem is nog levensgroot.

Dat de markt opgelucht was is begrijpelijk, want een chaotische default van Griekenland zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers een grote ramp zijn geworden.

Daarmee was aan een belangrijke eis van de EU en het IMF voldaan voor uitbetaling van de volgende tranche van EUR 12 mrd. Een andere eis was een bijdrage van de particuliere sector en ook daar kwam een voorstel. Franse en Duitse banken gaan een deel van de kortlopende leningen doorrollen en wel op zo'n manier dat de rating agencies dat niet als een credit event zien. Inmiddels heeft S&P echter al laten weten dat het Griekenland mogelijk toch tijdelijk in 'selective default' plaatst. Uiteindelijk is het liquiditeitsprobleem van Griekenland opgelost, maar het solvabiliteitsprobleem is nog levensgroot. Dat de markt opgelucht was is begrijpelijk, want een chaotische default van Griekenland zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers een grote ramp zijn geworden.