Het maakt duidelijk dat de onzekerheid en voorzichtigheid uit de markt verdwijnen en dat bedrijven het weer aandurven om een deel van de cash op de balans te gebruiken voor onder meer hogere dividendbetalingen en aanvullende overnames.

Fidelity, dat onlangs drie van de voornaamste Morningstar Awards won, stelt in het rapport dat managementteams: "niet meer denken dat de wereld zal vergaan.

De uitgaven groeien weer, zij het voorzichtig, waardoor de historisch lage niveaus nu tot het verleden lijken te behoren."

Uit het onderzoek blijkt overigens wel dat deze investeringen naar verwachting minder snel zullen stijgen dan momenteel algemeen wordt aangenomen.

Enkele van de hoofdpunten uit het rapport zijn:

• Bedrijven en management teams zijn vol vertrouwen over het komende jaar

• De VS wordt gezien als de sterkste regio, gemeten naar vertrouwen van het bedrijfsleven, de prognose voor bedrijfsinvesteringen, groeipotentie van dividend en de kracht van bedrijfsbalansen.

• Dé thema's voor 2014 zijn de stijging van dividendbetalingen en een toename van de fusie- en overnameactiviteiten.

In een reactie stelt Henk-Jan Rikkerink, hoofd aandelen research voor Europa en de VS: "Na jaren van grote voorzichtigheid, laten bedrijven het geld weer werken. Wij verwachten dat er een nieuwe focus komt op kwaliteitsbedrijven, met name in de farmaceutische en technologie sectoren".

Het maakt duidelijk dat de onzekerheid en voorzichtigheid uit de markt verdwijnen en dat bedrijven het weer aandurven om een deel van de cash op de balans te gebruiken voor onder meer hogere dividendbetalingen en aanvullende overnames. Fidelity, dat onlangs drie van de voornaamste Morningstar Awards won, stelt in het rapport dat managementteams: "niet meer denken dat de wereld zal vergaan. De uitgaven groeien weer, zij het voorzichtig, waardoor de historisch lage niveaus nu tot het verleden lijken te behoren." Uit het onderzoek blijkt overigens wel dat deze investeringen naar verwachting minder snel zullen stijgen dan momenteel algemeen wordt aangenomen. Enkele van de hoofdpunten uit het rapport zijn: • Bedrijven en management teams zijn vol vertrouwen over het komende jaar • De VS wordt gezien als de sterkste regio, gemeten naar vertrouwen van het bedrijfsleven, de prognose voor bedrijfsinvesteringen, groeipotentie van dividend en de kracht van bedrijfsbalansen. • Dé thema's voor 2014 zijn de stijging van dividendbetalingen en een toename van de fusie- en overnameactiviteiten. In een reactie stelt Henk-Jan Rikkerink, hoofd aandelen research voor Europa en de VS: "Na jaren van grote voorzichtigheid, laten bedrijven het geld weer werken. Wij verwachten dat er een nieuwe focus komt op kwaliteitsbedrijven, met name in de farmaceutische en technologie sectoren".