De indicator van de Europese Commissie voor het economische sentiment steeg deze maand naar 91,3 van 89,5. Ook een reeks andere onderzoeken liet zien dat de economie van de eurozone stabiliseert.

De financiële markten zijn minder aan stress onderhevig en de onzekerheid is afgenomen door de rechtstreekse monetaire transacties van de Europese Centrale Bank.

Doordat de groei van de wereldeconomie een tandje bijschakelt en het tempo van fiscale consolidatie is verminderd, kan de economie van de eurozone bescheiden groei laten zien in de tweede jaarhelft.

Ook de Europese Commissie zelf heeft meer vertrouwen in de economie gekregen.

De indicator van de Europese Commissie voor het economische sentiment steeg deze maand naar 91,3 van 89,5. Ook een reeks andere onderzoeken liet zien dat de economie van de eurozone stabiliseert. De financiële markten zijn minder aan stress onderhevig en de onzekerheid is afgenomen door de rechtstreekse monetaire transacties van de Europese Centrale Bank. Doordat de groei van de wereldeconomie een tandje bijschakelt en het tempo van fiscale consolidatie is verminderd, kan de economie van de eurozone bescheiden groei laten zien in de tweede jaarhelft. Ook de Europese Commissie zelf heeft meer vertrouwen in de economie gekregen.