Dat heeft vooral te maken met de gang van zaken in China. De Chinese regering koopt grote voorraden grondstoffen - vooral ijzererts en koper - in het kader van haar economische stimuleringsplannen.

De investeringen in grondstoffen en in grondstofgerelateerde aandelen zijn daardoor opgelopen tot het hoogste niveau in meer dan zes maanden. China investeert meer dan 4 miljard yuan (585 miljard dollar) in onder andere infrastructuurwerken om de economie vlot te krijgen.

Vooral in de afgelopen twee maanden - zeg maar sinds nieuwjaar - zijn fondsbeheerders weer meer gaan investeren in grondstoffen. Er verschijnen steeds meer positieve rapporten over de sector. Het (prijs)herstel bij de grondstoffen zou dus wel eens sneller dan verwacht kunnen verlopen.

Michael Hartnett, chef global emerging markets equity strategist bij Banc of America Securities-Merrill Lynch, is van mening dat een herstel van de Chinese economie in de komende maanden de grondstoffenprijzen gaat ondersteunen.

Dat heeft vooral te maken met de gang van zaken in China. De Chinese regering koopt grote voorraden grondstoffen - vooral ijzererts en koper - in het kader van haar economische stimuleringsplannen. De investeringen in grondstoffen en in grondstofgerelateerde aandelen zijn daardoor opgelopen tot het hoogste niveau in meer dan zes maanden. China investeert meer dan 4 miljard yuan (585 miljard dollar) in onder andere infrastructuurwerken om de economie vlot te krijgen.Vooral in de afgelopen twee maanden - zeg maar sinds nieuwjaar - zijn fondsbeheerders weer meer gaan investeren in grondstoffen. Er verschijnen steeds meer positieve rapporten over de sector. Het (prijs)herstel bij de grondstoffen zou dus wel eens sneller dan verwacht kunnen verlopen. Michael Hartnett, chef global emerging markets equity strategist bij Banc of America Securities-Merrill Lynch, is van mening dat een herstel van de Chinese economie in de komende maanden de grondstoffenprijzen gaat ondersteunen.