Het zal niemand verwonderen dat dit gepaard ging met een ongebreideld optimisme bij de beleggers. Een vertrouwensindicator van Market Vane meet het optimisme bij de beleggers en staat op 68%, het hoogste peil sinds 2007! En dit terwijl de S&P 500 nog een eindje van zijn top van 2007 verwijderd is.

Gecombineerd met een zeer lage VIX-index en negatieve divergenties de ideale voedingsbodem voor een trendommekeer. Maar Van Herck blijft met de beide voeten op de grond. De

afgelopen weken bekeek hij de veiligheidsmarges (= de afstand van de index t.o.v. zeer belangrijke steunniveaus) waarover de belangrijkste beursindices beschikten. Deze veiligheidsmarges zijn nog intact maar verschrompelen wel dag na dag.

Op de weekgrafiek van de STOXX Europe 600 is de aandacht op de dalende trendlijn gericht. Leleux heeft op deze grafiek gewezen op de "valse" opwaartse uitbraak boven de dalende trendlijn van 2007. Met het koersverloop van de afgelopen dagen is de index opnieuw onder deze trendlijn gedoken en dit is een negatief feit. Op de daggrafiek is eveneens een belangrijk technisch verloop te zien. Eind maart 2012 zakte de index uit zijn stijgend trendkanaal.

De afgelopen dagen steeg de index tot tegen de onderkant van het trendkanaal. De steunlijn werd nu duidelijk een weerstandslijn. Want de index raakte de onderkant en veranderde van richting.

Met de daling van vorige week is de index op de horizontale steun van 258 punten aangekomen. Een neerwaartse doorbraak is te verwachten en de aandacht van Van Herck richt zich nu op de horizontale steun van 251 punten. Een niveau dat absoluut moet standhouden om de stijging van vorig najaar niet in gevaar te brengen. Beleggers die van de daling willen profiteren, kunnen zich tot de Lyxor ETF STOXX Europe 600 Daily Short wenden (ISIN:FR0010589101). Enkel boven 267,60 punten klaart het

technisch beeld terug op!

Het zal niemand verwonderen dat dit gepaard ging met een ongebreideld optimisme bij de beleggers. Een vertrouwensindicator van Market Vane meet het optimisme bij de beleggers en staat op 68%, het hoogste peil sinds 2007! En dit terwijl de S&P 500 nog een eindje van zijn top van 2007 verwijderd is. Gecombineerd met een zeer lage VIX-index en negatieve divergenties de ideale voedingsbodem voor een trendommekeer. Maar Van Herck blijft met de beide voeten op de grond. De afgelopen weken bekeek hij de veiligheidsmarges (= de afstand van de index t.o.v. zeer belangrijke steunniveaus) waarover de belangrijkste beursindices beschikten. Deze veiligheidsmarges zijn nog intact maar verschrompelen wel dag na dag. Op de weekgrafiek van de STOXX Europe 600 is de aandacht op de dalende trendlijn gericht. Leleux heeft op deze grafiek gewezen op de "valse" opwaartse uitbraak boven de dalende trendlijn van 2007. Met het koersverloop van de afgelopen dagen is de index opnieuw onder deze trendlijn gedoken en dit is een negatief feit. Op de daggrafiek is eveneens een belangrijk technisch verloop te zien. Eind maart 2012 zakte de index uit zijn stijgend trendkanaal. De afgelopen dagen steeg de index tot tegen de onderkant van het trendkanaal. De steunlijn werd nu duidelijk een weerstandslijn. Want de index raakte de onderkant en veranderde van richting. Met de daling van vorige week is de index op de horizontale steun van 258 punten aangekomen. Een neerwaartse doorbraak is te verwachten en de aandacht van Van Herck richt zich nu op de horizontale steun van 251 punten. Een niveau dat absoluut moet standhouden om de stijging van vorig najaar niet in gevaar te brengen. Beleggers die van de daling willen profiteren, kunnen zich tot de Lyxor ETF STOXX Europe 600 Daily Short wenden (ISIN:FR0010589101). Enkel boven 267,60 punten klaart het technisch beeld terug op!