Optiehandelaren mikken in toenemende mate op correctie bij de grondstoffen, zo blijkt uit de open interest voor puts op de iShares S&P GSCI Commodity-Indexed Trust.

De beleggers rekenen er met andere woorden op dat dit fonds een correctie zal moeten ondergaan. Het aantal openstaande put-posities bereikte deze week bijna 19.000.

De ratio van puts per call bereikte een piek voor de afgelopen drie jaar op 3,28-tot-1. Paul Justice, director ETF research bij Morningstar Investment Services Inc. in Chicago, kan uit deze verhouding alleen maar afleiden dat er een correctie bij de grondstoffen op komst kan zijn.

Optiehandelaren mikken in toenemende mate op correctie bij de grondstoffen, zo blijkt uit de open interest voor puts op de iShares S&P GSCI Commodity-Indexed Trust. De beleggers rekenen er met andere woorden op dat dit fonds een correctie zal moeten ondergaan. Het aantal openstaande put-posities bereikte deze week bijna 19.000. De ratio van puts per call bereikte een piek voor de afgelopen drie jaar op 3,28-tot-1. Paul Justice, director ETF research bij Morningstar Investment Services Inc. in Chicago, kan uit deze verhouding alleen maar afleiden dat er een correctie bij de grondstoffen op komst kan zijn.