De CBOE's SKEW index, een index die een stap verder reikt dan de Volatility Index, vertoont opnieuw een stijgende trend. Deze index geeft de kansen op onverwachte gebeurtenissen weer.

De index meet de spread tussen out-of-the-money put en call opties, een verhouding die traditioneel als 'skew' wordt bestempeld. Hij geeft weer in hoeverre er bij de beleggers van onderliggende angst sprake is.

Catherine Shalen, director research en product development bij de CBOE, merk op dat scheef getrokken verhouding tussen call- en put-opties aangeeft dat de beleggers wel degelijk rekening houden met een onverwachte gebeurtenis.

De CBOE's SKEW index, een index die een stap verder reikt dan de Volatility Index, vertoont opnieuw een stijgende trend. Deze index geeft de kansen op onverwachte gebeurtenissen weer. De index meet de spread tussen out-of-the-money put en call opties, een verhouding die traditioneel als 'skew' wordt bestempeld. Hij geeft weer in hoeverre er bij de beleggers van onderliggende angst sprake is. Catherine Shalen, director research en product development bij de CBOE, merk op dat scheef getrokken verhouding tussen call- en put-opties aangeeft dat de beleggers wel degelijk rekening houden met een onverwachte gebeurtenis.