Op het eerste gezicht lijkt er geen reden te zijn om de olieprijs fors te laten stijgen. Egypte is geen grote olieproducent, maar het land is wel belangrijk vanwege de aanwezigheid van het Suez-kanaal op het grondgebied. Veel West-Europese olie wordt via dat kanaal aangevoerd.

Jim Iuorio, managing director van TJM Institutional Services, is van mening dat de prijsstijging van tijdelijke aard zal zijn. De olieprijs is al regelmatig opgelopen richting 100 dollar, om vervolgens opnieuw te corrigeren. Iuorio verwacht dan ook de olieprijs zal terugvallen richting 95 dollar.

Op het eerste gezicht lijkt er geen reden te zijn om de olieprijs fors te laten stijgen. Egypte is geen grote olieproducent, maar het land is wel belangrijk vanwege de aanwezigheid van het Suez-kanaal op het grondgebied. Veel West-Europese olie wordt via dat kanaal aangevoerd. Jim Iuorio, managing director van TJM Institutional Services, is van mening dat de prijsstijging van tijdelijke aard zal zijn. De olieprijs is al regelmatig opgelopen richting 100 dollar, om vervolgens opnieuw te corrigeren. Iuorio verwacht dan ook de olieprijs zal terugvallen richting 95 dollar.