Maar daaraan is dit jaar einde aan gekomen. Tussen 2002 en 2010 heeft het aandeel nauwelijks koersontwikkeling laten zien. Daarna veranderde het patroon en brak het begin dit jaar uit zijn bandbreedte.

Alles lijkt volgens ABN Amro op zijn plaats te vallen voor Abbott. Het bedrijf splitst zichzelf op in een biotechnologiebedrijf (met het belangrijke artritismedicijn Humira) en een bedrijf voor voedingssupplementen en diagnostiek om meer aandeelhouderswaarde te creëren.

Het farmaceutische bedrijf krijgt een nieuwe naam terwijl de overige activiteiten worden voortgezet onder de naam Abbott Labs.

Geneesmiddel voor de bestrijding van Hepatitis C virus

Een opwindende, nieuwe activiteit is de ontwikkeling van een medicijn voor de bestrijding van het Hepatitis C virus. Dit is een groeimarkt, waarin naast Abbott alleen Gilead Sciences vooruitgang boekt. Andere farmaceuten lijken er niet in te slagen om een veilig en effectief medicijn te ontwikkelen.

Het aandeel Abbott Labs biedt een kans om in te spelen op de toenemende vraag naar medicatie voor Hepatitis C en te profiteren van de dominante marktpositie van de ontstekingsremmer Humira.

De opsplitsing van het bedrijf zet ook andere ondergewaardeerde activiteiten in de schijnwerpers. De voedingssupplementen hebben daarbij de beste kaarten.

Het aandeel is nog altijd aantrekkelijk als hoofdbelegging in de farma-/biotechnologiesector. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen en verhogen het koersdoel naar USD 85.

Maar daaraan is dit jaar einde aan gekomen. Tussen 2002 en 2010 heeft het aandeel nauwelijks koersontwikkeling laten zien. Daarna veranderde het patroon en brak het begin dit jaar uit zijn bandbreedte. Alles lijkt volgens ABN Amro op zijn plaats te vallen voor Abbott. Het bedrijf splitst zichzelf op in een biotechnologiebedrijf (met het belangrijke artritismedicijn Humira) en een bedrijf voor voedingssupplementen en diagnostiek om meer aandeelhouderswaarde te creëren. Het farmaceutische bedrijf krijgt een nieuwe naam terwijl de overige activiteiten worden voortgezet onder de naam Abbott Labs.Geneesmiddel voor de bestrijding van Hepatitis C virusEen opwindende, nieuwe activiteit is de ontwikkeling van een medicijn voor de bestrijding van het Hepatitis C virus. Dit is een groeimarkt, waarin naast Abbott alleen Gilead Sciences vooruitgang boekt. Andere farmaceuten lijken er niet in te slagen om een veilig en effectief medicijn te ontwikkelen. Het aandeel Abbott Labs biedt een kans om in te spelen op de toenemende vraag naar medicatie voor Hepatitis C en te profiteren van de dominante marktpositie van de ontstekingsremmer Humira. De opsplitsing van het bedrijf zet ook andere ondergewaardeerde activiteiten in de schijnwerpers. De voedingssupplementen hebben daarbij de beste kaarten. Het aandeel is nog altijd aantrekkelijk als hoofdbelegging in de farma-/biotechnologiesector. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen en verhogen het koersdoel naar USD 85.