De Europese schuldencrisis, die zich in mei ontvouwde, zorgde voor flink oplopende risico-opslagen. Na de bekendmaking van de stresstest van het Europese banksysteem hebben de risico-opslagen weer een dalende trend ingezet, ondersteund door goede bedrijfsresultaten.

Het absolute rendement is volgens Theodoor Gilissen Bankiers door de gedaalde rente en per saldo onveranderde risico-opslag in historisch opzicht laag. In vergelijking tot staatsobligaties vinden wij het rendement zeker nog aantrekkelijk.

De risico-opslag vergoedt het faillissementsrisico voldoende en functioneert bovendien als buffer bij een oplopende rente.

Een klimaat van lage economische groei is volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig voor obligatiehouders, omdat bedrijven en banken door zullen gaan met het afbouwen van schulden.

Bovendien houden bedrijven hoge kasposities aan vanwege het nog onzekere economische klimaat. Hierdoor is de uitgifte van nieuw schuldpapier relatief laag, terwijl de vraag van beleggers nog hoog zal blijven.

De Europese schuldencrisis, die zich in mei ontvouwde, zorgde voor flink oplopende risico-opslagen. Na de bekendmaking van de stresstest van het Europese banksysteem hebben de risico-opslagen weer een dalende trend ingezet, ondersteund door goede bedrijfsresultaten. Het absolute rendement is volgens Theodoor Gilissen Bankiers door de gedaalde rente en per saldo onveranderde risico-opslag in historisch opzicht laag. In vergelijking tot staatsobligaties vinden wij het rendement zeker nog aantrekkelijk. De risico-opslag vergoedt het faillissementsrisico voldoende en functioneert bovendien als buffer bij een oplopende rente. Een klimaat van lage economische groei is volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig voor obligatiehouders, omdat bedrijven en banken door zullen gaan met het afbouwen van schulden. Bovendien houden bedrijven hoge kasposities aan vanwege het nog onzekere economische klimaat. Hierdoor is de uitgifte van nieuw schuldpapier relatief laag, terwijl de vraag van beleggers nog hoog zal blijven.