In dat ERF zouden de schulden van de landen uit de eurozone die het plafond van 60% overschrijden, plafond dat in het verdrag van Maastricht werd vastgelegd, worden ondergebracht.

Het fonds zou zichzelf financieren door het uitgeven van eurobonds. Landen die al hulp ontvangen, zouden op voorhand uitgesloten zijn. Dat betekent dat Griekenland, Portugal en Ierland geen deel zouden kunnen uitmaken van het fonds.

Niet iedereen gaat iets voelen voor een Europese bankenunie

De oprichting van een Europese bankenunie gaat tijd en moeite kosten, daar is iedereen het wel over eens. Bovendien is het duidelijk dat niet iedereen iets gaat voelen voor een Europese bankenunie. Nochtans is het zaak om zo weinig mogelijk tijd verloren te laten gaan.

Thomas Harjes, eurozone analist bij Barclays, is van mening dat de zaken momenteel veel te traag verlopen. Duitsland zal voorlopig blijven hameren op begrotingsdiscipline en op een structurele hervormingen, maar lijkt wel bereid om te praten over een stappenprogramma om tot een fiscale unie te komen.

In dat ERF zouden de schulden van de landen uit de eurozone die het plafond van 60% overschrijden, plafond dat in het verdrag van Maastricht werd vastgelegd, worden ondergebracht. Het fonds zou zichzelf financieren door het uitgeven van eurobonds. Landen die al hulp ontvangen, zouden op voorhand uitgesloten zijn. Dat betekent dat Griekenland, Portugal en Ierland geen deel zouden kunnen uitmaken van het fonds. Niet iedereen gaat iets voelen voor een Europese bankenunie De oprichting van een Europese bankenunie gaat tijd en moeite kosten, daar is iedereen het wel over eens. Bovendien is het duidelijk dat niet iedereen iets gaat voelen voor een Europese bankenunie. Nochtans is het zaak om zo weinig mogelijk tijd verloren te laten gaan. Thomas Harjes, eurozone analist bij Barclays, is van mening dat de zaken momenteel veel te traag verlopen. Duitsland zal voorlopig blijven hameren op begrotingsdiscipline en op een structurele hervormingen, maar lijkt wel bereid om te praten over een stappenprogramma om tot een fiscale unie te komen.