Die populariteit heeft vooral te maken met de exchange-traded funds die op de beurs van Wall Street met goud als onderliggende waarde verhandeld worden. De grote ETF's spelen een belangrijke rol bij de prijsevolutie van het goud, dit naargelang er sprake is van outlow of inflow van kapitaal.

Met iShares Silver Trust, Global X Silver Miners ETF (SIL), ProShares Ultra Silver (AGQ) en closed-end fund Sprott Physical Silver Fund (PSLV) zijn er ook een aantal beleggingsfondsen beschikbaar die in zilver beleggen, maar de populariteit van deze fondsen is veel kleiner dan die van goud. Meer beleggingsfondsen kunnen de zilverprijs fors hoger sturen, maar dat is natuurlijk een zaak van lange adem.

Die populariteit heeft vooral te maken met de exchange-traded funds die op de beurs van Wall Street met goud als onderliggende waarde verhandeld worden. De grote ETF's spelen een belangrijke rol bij de prijsevolutie van het goud, dit naargelang er sprake is van outlow of inflow van kapitaal. Met iShares Silver Trust, Global X Silver Miners ETF (SIL), ProShares Ultra Silver (AGQ) en closed-end fund Sprott Physical Silver Fund (PSLV) zijn er ook een aantal beleggingsfondsen beschikbaar die in zilver beleggen, maar de populariteit van deze fondsen is veel kleiner dan die van goud. Meer beleggingsfondsen kunnen de zilverprijs fors hoger sturen, maar dat is natuurlijk een zaak van lange adem.