De vorming van een "bad bank" lijkt in sommige opzichten op de redding van ING. Hier is discussie over ontstaan wat de koers van ING drukte. Nu zal het zeker niet zo zijn dat binnen de Europese commissie Ierland een andere behandeling krijgt dan

Nederland.

Met andere woorden: de kans dat ING meer moet gaan betalen voor de staatssteun is aanwezig maar zal niet zo groot zijn. Voor de Ierse economie is de vorming van de "bad bank" gunstig.

De banken verkopen hun slechte leningen aan een staatsbank. Hierdoor wordt hun balans opgeschoond en kunnen ze weer leningen aan bedrijven verstrekken.

Dat kan ervoor zorgen dat bedrijven weer gaan investeren waardoor er economische groei is. En zoals bekend kan de groei in Ierland wel eens zeer uitbundig zijn.

De vorming van een "bad bank" lijkt in sommige opzichten op de redding van ING. Hier is discussie over ontstaan wat de koers van ING drukte. Nu zal het zeker niet zo zijn dat binnen de Europese commissie Ierland een andere behandeling krijgt dan Nederland. Met andere woorden: de kans dat ING meer moet gaan betalen voor de staatssteun is aanwezig maar zal niet zo groot zijn. Voor de Ierse economie is de vorming van de "bad bank" gunstig. De banken verkopen hun slechte leningen aan een staatsbank. Hierdoor wordt hun balans opgeschoond en kunnen ze weer leningen aan bedrijven verstrekken. Dat kan ervoor zorgen dat bedrijven weer gaan investeren waardoor er economische groei is. En zoals bekend kan de groei in Ierland wel eens zeer uitbundig zijn.