Vorige week had president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank Socrates nog een pluimje gegeven vanwege de 'overtuigende' besparingsmaatregelen die hij had aangekondigd.

Volgens Socrates zal de financiële crisis waarin zijn land verwikkeld is alleen maar verergeren wanneer er niet meer wordt bespaard. Uiteindelijk kan het land dan alleen nog maar externe steun aanvragen.

Portugal moet dit jaar in totaal 20 miljard euro aan staatsobligaties herfinancieren. In april en in juni vervallen in totaal obligaties voor een bedrag van 9 miljard euro. Daarnaast moet er tijdens de zomer en in de herfst nog heel wat geld worden opgehaald.

Vorige week had president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank Socrates nog een pluimje gegeven vanwege de 'overtuigende' besparingsmaatregelen die hij had aangekondigd. Volgens Socrates zal de financiële crisis waarin zijn land verwikkeld is alleen maar verergeren wanneer er niet meer wordt bespaard. Uiteindelijk kan het land dan alleen nog maar externe steun aanvragen. Portugal moet dit jaar in totaal 20 miljard euro aan staatsobligaties herfinancieren. In april en in juni vervallen in totaal obligaties voor een bedrag van 9 miljard euro. Daarnaast moet er tijdens de zomer en in de herfst nog heel wat geld worden opgehaald.