Dat is meer dan het dubbele van vorig jaar, want toen gingen maar 25 banken over kop. In 2007 - toen de crisis nog niet was begonnen - bedroeg het totale aantal slechts 3.

De zeven banken worden overgenomen door de Federal Deposit Insurance, de totale kostprijs voor het Deposit Insurance Fund zal oplopen tot iets meer dan 314 miljoen dollar.

De activa van de banken wordt overgedragen aan andere instellingen. De FDIC heeft echter de voorwaarden verbonden aan de overname van banken in moeilijkheden verstrengd.

Volgens sommige regulatoren gaat de nieuwe regeling echter te ver, in die zin dat toekomstige overnames van banken door private equity firms te sterk bemoeilijk zouden worden.

De FDIC wil echter voorkomen dat de overnamende bedrijven te weinig financiële slagkracht hebben, waardoor de banken in kwestie toch opnieuw in de problemen zouden raken.

Uiteindelijk wil de FDIC voorkomen dat speculanten banken in moeilijkheden gaan opkopen, met de bedoeling om die snel even op te lappen en vervolgens met winst te verkopen. Daarom moet een overgenomen bank minstens drie jaar in dezelfde handen blijven.

Dat is meer dan het dubbele van vorig jaar, want toen gingen maar 25 banken over kop. In 2007 - toen de crisis nog niet was begonnen - bedroeg het totale aantal slechts 3. De zeven banken worden overgenomen door de Federal Deposit Insurance, de totale kostprijs voor het Deposit Insurance Fund zal oplopen tot iets meer dan 314 miljoen dollar. De activa van de banken wordt overgedragen aan andere instellingen. De FDIC heeft echter de voorwaarden verbonden aan de overname van banken in moeilijkheden verstrengd. Volgens sommige regulatoren gaat de nieuwe regeling echter te ver, in die zin dat toekomstige overnames van banken door private equity firms te sterk bemoeilijk zouden worden. De FDIC wil echter voorkomen dat de overnamende bedrijven te weinig financiële slagkracht hebben, waardoor de banken in kwestie toch opnieuw in de problemen zouden raken. Uiteindelijk wil de FDIC voorkomen dat speculanten banken in moeilijkheden gaan opkopen, met de bedoeling om die snel even op te lappen en vervolgens met winst te verkopen. Daarom moet een overgenomen bank minstens drie jaar in dezelfde handen blijven.