De Amerikaanse technologiegroep Hewlett-Packard verwacht voor 2013 een winst per aandeel tussen 3,40 en 3,60 dollar. Dit is een gevoelig daling tegenover de verwachte 4,05 dollar voor 2012 en ligt ook ver onder de verwachting van analisten (4,16 dollar).

Meg Whitman, die eind 2011 aan het hoofd van HP kwam te staan, gaf aan geen snelle verbetering te zien in de pc-divisie. Dit is te wijten aan Chinese concurrentie en de opkomst van tabletcomputers. Daar komt nog eens bij dat Whitman een achteruitgang verwacht in de divisie die diensten verleend aan ondernemingen. De omzet zou zakken met 11 à 13% en de operationele marge zou afklokken op amper 0 à 3%.

In alle divisies zou de omzet zakken, inclusief de servers en printers, met negatieve gevolgen voor de winstgevendheid van de groep. Enkel software ontsnapt aan deze trend, maar dat is het kleinste onderdeel van HP. De technologiegroep glijdt verder af, en niemand die momenteel kan inschatten wanneer de situatie zich zal keren.

De Amerikaanse technologiegroep Hewlett-Packard verwacht voor 2013 een winst per aandeel tussen 3,40 en 3,60 dollar. Dit is een gevoelig daling tegenover de verwachte 4,05 dollar voor 2012 en ligt ook ver onder de verwachting van analisten (4,16 dollar).Meg Whitman, die eind 2011 aan het hoofd van HP kwam te staan, gaf aan geen snelle verbetering te zien in de pc-divisie. Dit is te wijten aan Chinese concurrentie en de opkomst van tabletcomputers. Daar komt nog eens bij dat Whitman een achteruitgang verwacht in de divisie die diensten verleend aan ondernemingen. De omzet zou zakken met 11 à 13% en de operationele marge zou afklokken op amper 0 à 3%.In alle divisies zou de omzet zakken, inclusief de servers en printers, met negatieve gevolgen voor de winstgevendheid van de groep. Enkel software ontsnapt aan deze trend, maar dat is het kleinste onderdeel van HP. De technologiegroep glijdt verder af, en niemand die momenteel kan inschatten wanneer de situatie zich zal keren.