De dienstensector, die nog steeds goed is voor ongeveer 80% van de economie, heeft voor de zevende maand op rij opnieuw groei laten zien. Verwacht wordt dat die groei opnieuw gepaard zal gaan met aanwervingen.

Daarnaast heeft het Amerikaans Congres gisteren een wet goedgekeurd die de jobs van tienduizenden leraars en andere overheidsdiensten voor geruime tijd veilig heeft gesteld.

Voor juli wordt nog een verlies van banen verwacht, vooral omdat de overheid geen beroep meer deed op een aantal werknemers die meededen aan de volkstelling. Vanaf augustus zou de jobcreatie echter moeten gaan toenemen.

Sal Guatieri, senior economist bij BMO Capital Markets, maakt zich niettemin zorgen over het matige tempo waarin de VS-economie groeit. Die groei is voorlopig onvoldoende om het probleem van de werkloosheid te helpen oplossen.

De dienstensector, die nog steeds goed is voor ongeveer 80% van de economie, heeft voor de zevende maand op rij opnieuw groei laten zien. Verwacht wordt dat die groei opnieuw gepaard zal gaan met aanwervingen. Daarnaast heeft het Amerikaans Congres gisteren een wet goedgekeurd die de jobs van tienduizenden leraars en andere overheidsdiensten voor geruime tijd veilig heeft gesteld. Voor juli wordt nog een verlies van banen verwacht, vooral omdat de overheid geen beroep meer deed op een aantal werknemers die meededen aan de volkstelling. Vanaf augustus zou de jobcreatie echter moeten gaan toenemen. Sal Guatieri, senior economist bij BMO Capital Markets, maakt zich niettemin zorgen over het matige tempo waarin de VS-economie groeit. Die groei is voorlopig onvoldoende om het probleem van de werkloosheid te helpen oplossen.