Dat kan dramatische gevolgen gaan hebben voor de markt, bijvoorbeeld in de vorm van forse prijsdalingen. Wang Shi, chairman of China Vanke, stelt vast dat de overheidsmaatregelen om de economie te ondersteunen ook gevolgen hebben gehad voor de vastgoedmarkt.

Die markt stond voordien onder zware druk, maar heeft een krachtig herstel achter de rug. Wang is echter van mening dat de recente prijsstijgingen in de grote Chinese steden overdreven zijn.

Dat geldt met namen voor steden als Beijing, Shanghai en Shenzhen, waar de prijzen letterlijk geëxplodeerd zijn. Daar is wel degelijk sprake van een zeepbel, in andere steden zijn we nog niet zo ver.

Wang maakt zich grote zorgen over de huidige evoluties op de vastgoedmarkten. Hij ziet een vergelijking tussen de situatie in Japan in de jaren 80. De toen gevormde zeepbel ontplofte in de jaren 90.

Dat kan dramatische gevolgen gaan hebben voor de markt, bijvoorbeeld in de vorm van forse prijsdalingen. Wang Shi, chairman of China Vanke, stelt vast dat de overheidsmaatregelen om de economie te ondersteunen ook gevolgen hebben gehad voor de vastgoedmarkt. Die markt stond voordien onder zware druk, maar heeft een krachtig herstel achter de rug. Wang is echter van mening dat de recente prijsstijgingen in de grote Chinese steden overdreven zijn. Dat geldt met namen voor steden als Beijing, Shanghai en Shenzhen, waar de prijzen letterlijk geëxplodeerd zijn. Daar is wel degelijk sprake van een zeepbel, in andere steden zijn we nog niet zo ver. Wang maakt zich grote zorgen over de huidige evoluties op de vastgoedmarkten. Hij ziet een vergelijking tussen de situatie in Japan in de jaren 80. De toen gevormde zeepbel ontplofte in de jaren 90.