De waarschuwing is afkomstig van Fan Gang, een adviseur van de Chinese centrale bank. Deze hoge ambtenaar maakt zich onder andere zorgen over de forse stijging van de beurskoersen.

Volgens Fan Gang zou een groei van de economie met dubbele cijfers geen goede zaak zijn voor China. Het hoofd van het National Institute of Economic Research verklaarde dit op een persconferentie in Hong Kong.

Hij sloot niet uit dat de politiek van het verstrekken van liquiditeiten door de overheden de basis voor de volgende financiële crisis aan het leggen is. Dit jaar werden in China al voor een bedrag van 1300 miljard dollar kredieten verstrekt.

Daardoor werd de economische groei gestimuleerd, maar stegen de koersen op de beurs eveneens fors. De Shanghai Composite Index is dit jaar al met 81% gestegen en de stijging lijkt nog niet te zijn gestopt.

Masaaki Shirakawa, gouverneur van de Bank of Japan, waarschuwde eerder al voor oververhitting en voor storm op de financiële markten. Ook Liu Mingkang, de Chinese regulator voor de banksector, kwam met een soortgelijke waarschuwing.

De waarschuwing is afkomstig van Fan Gang, een adviseur van de Chinese centrale bank. Deze hoge ambtenaar maakt zich onder andere zorgen over de forse stijging van de beurskoersen. Volgens Fan Gang zou een groei van de economie met dubbele cijfers geen goede zaak zijn voor China. Het hoofd van het National Institute of Economic Research verklaarde dit op een persconferentie in Hong Kong. Hij sloot niet uit dat de politiek van het verstrekken van liquiditeiten door de overheden de basis voor de volgende financiële crisis aan het leggen is. Dit jaar werden in China al voor een bedrag van 1300 miljard dollar kredieten verstrekt. Daardoor werd de economische groei gestimuleerd, maar stegen de koersen op de beurs eveneens fors. De Shanghai Composite Index is dit jaar al met 81% gestegen en de stijging lijkt nog niet te zijn gestopt. Masaaki Shirakawa, gouverneur van de Bank of Japan, waarschuwde eerder al voor oververhitting en voor storm op de financiële markten. Ook Liu Mingkang, de Chinese regulator voor de banksector, kwam met een soortgelijke waarschuwing.