Didier Migaud, hoofd van het Frans nationale audit office, heeft vandaag een waarschuwing gelanceerd die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

De Franse economie is in de gevarenzone en het land zelf loopt het risico om in een schuldenspiraal te belanden.

Het tekort op de begroting dreigt dit jaar 6 tot 13 miljard euro hoger dan verwacht uit te komen, volgend jaar zou het tekort zelfs oplopen tot 33 miljard euro. Premier Hollande moet moeilijke maatregelen nemen om het tekort op de begroting terug te dringen, aldus Migaud.

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van een euforische stemming is zeker geen sprake. De Euro Stoxx 50 boekt een winst van ongeveer een half procent, de Euro Stoxx 50 doet het zelfs nog een stuk bescheidener. Ook de euro blijft hangen rond het slotniveau van gisteren.

Roularta en TWICE nemen Open Bedrijvendag over

Roularta Media Group en evenementenbureau TWICE (25% Roularta) hebben een akkoord bereikt met bedenker en organisator Yves Lejaeghere voor de overname van Open Bedrijvendag en van de Waalse tegenhanger : Journée Découverte Entreprises.

Open Bedrijvendag/Journée Découverte Entreprises is het grootste eendagsevenement in België met meer dan 1 miljoen bezoekers, gemiddeld een 450-tal deelnemende bedrijven en een omzet van 3,6 miljoen euro.

Sinds de eerste editie in 1990 stelden reeds 7.000 bedrijven, zowel klein als groot, de deuren open om het grote publiek een blik achter de schermen te gunnen.

Elke eerste zondag van oktober kleuren rode spandoeken en vlaggen het straatbeeld, want dan openen bedrijven hun deuren voor het grote publiek.

Deze bedrijven zijn zeer verscheiden qua grootte, sector, productgamma,... en bieden een unieke plattegrond van de economische activiteit in België.

De volgende editie vindt plaats op zondag 7 oktober 2012, meer info op www.openbedrijvendag.be. Deze overname past perfect in de 360°-strategie van Roularta Media Group.

Roularta is reeds sterk aanwezig in de businessmedia via de magazines Trends/Trends-Tendances (met wekelijks 200.000 lezers), de Trends Top- edities, de websites trends.be en trendstop.be, de zakenzenders Kanaal Z/Canal Z, de apps van Trends en Kanaal Z en heel wat events zoals de Manager van het Jaar, de Trends-Gazellen,... en beurzen zoals "Entreprendre" (in Brussel en Namen) en "Ondernemen in Vlaanderen" (in Gent). Open Bedrijvendag verstevigt het marktleiderschap van Roularta in dit segment.

Didier Migaud, hoofd van het Frans nationale audit office, heeft vandaag een waarschuwing gelanceerd die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. De Franse economie is in de gevarenzone en het land zelf loopt het risico om in een schuldenspiraal te belanden. Het tekort op de begroting dreigt dit jaar 6 tot 13 miljard euro hoger dan verwacht uit te komen, volgend jaar zou het tekort zelfs oplopen tot 33 miljard euro. Premier Hollande moet moeilijke maatregelen nemen om het tekort op de begroting terug te dringen, aldus Migaud. De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van een euforische stemming is zeker geen sprake. De Euro Stoxx 50 boekt een winst van ongeveer een half procent, de Euro Stoxx 50 doet het zelfs nog een stuk bescheidener. Ook de euro blijft hangen rond het slotniveau van gisteren. Roularta en TWICE nemen Open Bedrijvendag over Roularta Media Group en evenementenbureau TWICE (25% Roularta) hebben een akkoord bereikt met bedenker en organisator Yves Lejaeghere voor de overname van Open Bedrijvendag en van de Waalse tegenhanger : Journée Découverte Entreprises. Open Bedrijvendag/Journée Découverte Entreprises is het grootste eendagsevenement in België met meer dan 1 miljoen bezoekers, gemiddeld een 450-tal deelnemende bedrijven en een omzet van 3,6 miljoen euro. Sinds de eerste editie in 1990 stelden reeds 7.000 bedrijven, zowel klein als groot, de deuren open om het grote publiek een blik achter de schermen te gunnen. Elke eerste zondag van oktober kleuren rode spandoeken en vlaggen het straatbeeld, want dan openen bedrijven hun deuren voor het grote publiek. Deze bedrijven zijn zeer verscheiden qua grootte, sector, productgamma,... en bieden een unieke plattegrond van de economische activiteit in België. De volgende editie vindt plaats op zondag 7 oktober 2012, meer info op www.openbedrijvendag.be. Deze overname past perfect in de 360°-strategie van Roularta Media Group. Roularta is reeds sterk aanwezig in de businessmedia via de magazines Trends/Trends-Tendances (met wekelijks 200.000 lezers), de Trends Top- edities, de websites trends.be en trendstop.be, de zakenzenders Kanaal Z/Canal Z, de apps van Trends en Kanaal Z en heel wat events zoals de Manager van het Jaar, de Trends-Gazellen,... en beurzen zoals "Entreprendre" (in Brussel en Namen) en "Ondernemen in Vlaanderen" (in Gent). Open Bedrijvendag verstevigt het marktleiderschap van Roularta in dit segment.